Prave italijanske testenine naredite veliko hitreje, kakor mislite! Potrebujete le 3 sestavine in 20 minut časa

6. 7. 2024
Deli
Prave italijanske testenine naredite veliko hitreje, kakor mislite! Potrebujete le 3 sestavine in 20 minut časa (foto: Instagram @foodhantravel (Posnetek zaslona))
Instagram @foodhantravel (Posnetek zaslona)

Za pripravo pravih italijanskih testenin ne potrebujete nobene posebne opreme ali veliko časa.

Testenine so nedvomno eno najbolj priljubljenih živil po vsem svetu. Izvirajo iz Italije, danes pa jih v veliki meri kupujemo v trgovini, običajno v sušeni obliki. Vendar ste vedeli, da lahko tudi sami čisto enostavno pripravite sveže testenine? Za pripravo ne potrebujete veliko časa ali posebne opreme.

Ne spreglejte:

Za 1 osebo potrebujete:

  • 100 g moke
  • 1 srednje veliko jajce
  • Ščepec soli

Kuhinjski pripomočki:

  • Leseni kuhinjski valjar
  • Vilica
  • Nož
  • Čista, ravna površina (kuhinjski pult ali miza)

Priprava:

1. Na delovno površino stresite vso moko v kupček in na sredini naredite večjo jamico. Vanjo najprej stresite malo soli, nato pa še jajce. Slednje z vilico razžvrkljate na sredini moke, nato pa moko počasi vmešajte v jajce.

2. Ko so sestavine pomešane, z roko zagnetite testo. Gnetite ga približno 5 minut: če je končni rezultat še vedno preveč lepljiv in moker, masi dodajte še malo moke.

3. Valjar in delovno površino pomokajte. Na površino postavite testo, ki ga nato razvaljate v tanko, pravokotno obliko. Testo mora biti tako tanko, da čez njega lahko vidite svojo dlan. Med valjanjem testu po potrebi dodajte moko, da se ne zalepi na valjar.

4. Ko je testo dovolj tanko, ga "zarolajte" v nekakšno rolico in z nožem narežite na 0.5 cm debele trakove. Taki obliki testenin pravimo "fettuccine". Testo lahko narežete tudi na 0.3 cm debele trakove in tako dobite "taglioline".

5. Testenine so pripravljene! Skuhajte jih v osoljeni vreli vodi za približno 2 minuti. Ko so testenine kuhane, bodo priplavale na površje: takrat jih odcedite in postrezite z omako po želji.

Dober tek!

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren