Ježki z lešnikovim mlekom

24. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ježki z lešnikovim mlekom (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

December je v znamenju grehov – naj bodo ti kar se le da slastni!

Sestavine:

  • 250 gramov piškotov
  • 3 velike žlice ruma
  • 100 g temne čokolade
  • 40 g kakava
  • 120 ml mleka z okusom lešnika
  • 50 g masla

Priprava:

Piškote zmeljemo v drobtine in jim dodamo vse preostale sestavine, ki jih dobro premešamo. Maso za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se ta nekoliko učvrsti in da se sestavine med seboj dobro povežejo. Iz mase oblikujemo večje ježke ali manjše kroglice, ki jih povaljamo v kokosu. Lahko kroglice povaljamo tudi v mrvicah, cimetu, kakavu, zmletih oreščkih ali v bučnih semenih. Za to sladico potrebujete dobrih 45 minut, najbolj zabavno pa je, če vam pri izdelavi pomagajo otroci ali vnuki.

Recept je prispevala Nika Košljar, avtorica bloga Niqia bakery (www.niqiabakery.com), ki je sicer magistrica varstvoslovja, ampak slaščičarska pot jo je povsem prevzela, zato boste na njenem blogu našli recepte odličnih slaščic.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije