Kremna pita s temno čokolado in malinami

13. 5. 2021
Deli
Kremna pita s temno čokolado in malinami (foto: profimedia)
profimedia

Katero sadje se vam zdi najlepše, najbolj elegantno? Modre borovnice, navihana banana, rdeče jagode, sijoče jabolko, seksi hruška ali nežna, krhka malina? Mi smo brez dvoma za maline, ki so najboljše v kombinaciji s temno čokolado. Tokrat smo vam pripravili odlično kremno pito, ki jo boste zmazali v trenutku!

Saj veste, k uravnoteženi prehrani spadajo tudi sladice, če si jih privoščimo v omejeni količini in jih pripravimo doma. 

Kremna pita z malinami

 Za 10-12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 160 g moke
  • 50 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 žličko limonove lupinice
  • 1/2 žličko mlete vanilije
  • moko za delovno površino
  • maščobo in moko za model
  • suhe stročnice

Za nadev:

  • 200 g temne čokolade
  • 2 žlici temnega kakava
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 5 listov želatine
  • 300 ml vode
  • 50 ml malinovega likerja
  • 1/4 žličke mletega čilija
  • 2 mleta klinčka
  • 250 g malin

1. Popražite mlete lešnike in jih pustite, da se ohladijo. Iz moke, lešnikov, masla, rumenjakov, limonove lupinice, vanilije in 2 žlic hladne vode zgnetite gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

Neobičajna krinka perujskega policista: aretacijo izvedel kot Grinch (VIDEO)

2. Testo tanko razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite dno in stranice namaščenega in pomokanega modela. Nanj položite papir za peko, ga obtežite s suhimi stročnicami in testo 15 minut pecite pri 180 stopinjah. Nato odstranite papir in stročnice in testo pecite toliko časa, da se obarva zlato. Po 5 minutah ohlajanja, ga vzemite iz modela in počakajte, da se popolnoma ohladi na kuhinjski rešetki.

3. V hladni vodi namočite želatino. V posodo nalomite koščke čokolade, dodajte pol sladkorja, kakav, 300 ml vode in mlet čili. Vse skupaj zavrite in približno 5 minut pustite lahno vreti na zelo nizki temperaturi, da se čokolada nekoliko zgosti. Beljakom dodajte ščepec soli in preostal sladkor in stepite trd sneg. Čokolado odstavite s kuhalno površine, ji dodajte ožeto želatino, liker in nato še sneg beljakov. Nadev prelijte po pečenem testu in počakajte, da se strdi. Okrasite z malinami in postrezite.

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del