Tudi v tem tednu vam je Lisa pripravila nekaj novih namigov dr. Detlefa Papa za izgubo odvečnih kilogramov.
Če ponovimo: kosilo naj bo sestavljeno pretežno iz ogljikovih hidratov, večerja pa skorajda samo iz beljakovin, da boste kilograme izgubljali tudi v spanju. Za motivacijo si lahko zjutraj privoščite tudi kaj sladkega.
Zjutraj
Sladkosnedi se lahko za zajtrk nagradijo z nekaj sladkimi idejami.
Čokoladno-arašidovo maslo
100 g arašidovega masla gladko zmešajte z 2 žličkama kakava v prahu, 1 žličko mletega cimeta in 1 žlico sesekljane temne čokolade. Dovolj za 4 porcije.
Fina pletenica
5 koščkov pletenice namažite z 2 žlicama masla, 4 žličkami medu in 2 žličkama pomarančne marmelade.
Francosko
2 rogljička namažite s 4 žličkami marmelade in zraven popijte 250 ml pomarančnega soka.

Opoldne
Solata z njoki in teletino
Za 2 osebi potrebujete:
• sol • 500 g njokov (iz hladilnika)
• 100 g rukole • 200 g češnjevih paradižnikov • 150 g telečjih zrezkov
• 3 žlice oljčnega olja • 50 g surove šunke v tankih rezinah • 1 žlička srednje ostre gorčice • 2 žlici kisa
• 75 ml zelenjavne juhe • poper
1 V posodi zavrite slano vodo in v njej po navodilih z embalaže skuhajte njoke. Vodo odlijte, njoke oblijte s hladno vodo in jih dobro odcedite.
2 V vmesnem času preberite rukolo, jo operite, otresite do suhega in narežite na približno 4 cm velike koščke. Paradižnike operite, jih osušite in prepolovite.
3 Telečje zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih osušite s kuhinjskim papirjem in poševno na vlakna zrežite na približno 1 cm široke trakove. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem na visoki temperaturi in ob stalnem mešanju približno 3 minute pecite mesne trakove. Ponev odstavite. Šunko zrežite na približno 1 cm široke trakove.
4 Gorčico zmešajte s kisom, preostalim oljčnim oljem in zelenjavno juho ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Njoke zmešajte z rukolo, paradižniki, mesnimi trakovi in šunko. Prelijte s polivko in vse skupaj dobro premešajte.
Na osebo: približno 725 kcal,
beljakovine: 35 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 103 g.

Zvečer
Polnjene bučke s sirom
Za 2 osebi potrebujete:
• 2 večji bučki (800 g) • 70 g posušenih paradižnikov
• 1 šopek peteršilja, 200 g lahke fete
(ali 400 g tatarca) • 1 jajce, sol, poper • olje za model
• 200 g lahkega sira
1 Bučki očistite, ju operite in prepolovite. Nato ju izdolbite z žličko. Posušene paradižnike zrežite na majhne koščke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in lističe drobno sesekljajte. Feto zdrobite z vilicami in zmešajte z jajcem. Dodajte paradižnike in peteršilj ter zmes začinite s soljo in poprom.
2 Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Model za narastke premažite z oljem, vanj položite polovice bučk in jih nadevajte s feto. Sir zrežite na tanke rezine in jih položite na nadev. Pecite jih približno 25 minut, da se tudi sir lepo stopi. Različica: če niste ravno vegetarijanka, lahko feto nadomestite s 400 g tatarca.
Na osebo: približno 575 kcal, beljakovine: 66 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
