Med peko čevapčičev nikar ne počnite te napake.
Če ste spremljali letošnjo sezono MasterChefa, zagotovo veste, kdo je Luka Pangos: mlad in zagnan ljubitelj kuhanja, ki je iz oddaje v oddajo navduševal s svojimi izjemnimi krožniki. Tudi v finalni oddaji je povsem očaral sodnike in si tako priboril naslov zmagovalca 10. sezone.
Ne spreglejte:
- To je popoln zajtrk za ženske in moške: zdravnik razkriva, s kakšnim obrokom bi morali začeti dan
- Kakšna je idealna teža za žensko, visoko 170 cm?
- Še pravočasno jih prepoznajte: 8 manj znanih simptomov, ki kažejo na težave s ščitnico
Poleg utrinkov iz MasterChefa, Luka na svojem Instagram profilu deli tudi svoje kulinarične umetnine ter nasvete, ki bi jih pri pripravi jedi morali poznati vsi. Eden takih nasvetov je: čevapčičev med peko nikoli ne zalivajte s pivom!
Mnogi menijo, da pivo čevapčičem doda okus, a Luka opozarja, da v resnici ni tako. "Ko meso polijemo s tekočino, znižamo temperaturo žar plošče in dosežemo to, da se čevapčič skuha. Hkrati pa 'speremo' vso karamelizacijo, ki daje okus. Zagotovo pa čevapčič ne bo vpil niti kapljice piva. Če pa imamo žar na oglje, s tem pogasimo žerjavico in 'butnemo' še ves pepel na hrano," pojasnjuje.
View this post on Instagram
Luka ob tem dodaja, da pivo prihranite raje za kasneje, ko bodo čevapčiči že kuhani in se bo zraven prilegel kozarec hladne pijače.
Ste tudi vi do sedaj počeli to napako?
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?