Zmagovalec MasterChefa opozarja: čevapčičev nikoli ne zalivajte s pivom!

2. 7. 2024
Deli
Zmagovalec MasterChefa opozarja: čevapčičev nikoli ne zalivajte s pivom! (foto: Profimedia)
Profimedia

Med peko čevapčičev nikar ne počnite te napake.

Če ste spremljali letošnjo sezono MasterChefa, zagotovo veste, kdo je Luka Pangos: mlad in zagnan ljubitelj kuhanja, ki je iz oddaje v oddajo navduševal s svojimi izjemnimi krožniki. Tudi v finalni oddaji je povsem očaral sodnike in si tako priboril naslov zmagovalca 10. sezone.

Ne spreglejte:

Poleg utrinkov iz MasterChefa, Luka na svojem Instagram profilu deli tudi svoje kulinarične umetnine ter nasvete, ki bi jih pri pripravi jedi morali poznati vsi. Eden takih nasvetov je: čevapčičev med peko nikoli ne zalivajte s pivom!

Mnogi menijo, da pivo čevapčičem doda okus, a Luka opozarja, da v resnici ni tako. "Ko meso polijemo s tekočino, znižamo temperaturo žar plošče in dosežemo to, da se čevapčič skuha. Hkrati pa 'speremo' vso karamelizacijo, ki daje okus. Zagotovo pa čevapčič ne bo vpil niti kapljice piva. Če pa imamo žar na oglje, s tem pogasimo žerjavico in 'butnemo' še ves pepel na hrano," pojasnjuje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Pangos • Masterchef zmagovalec 2024🏆 (@luka.pangos)

Luka ob tem dodaja, da pivo prihranite raje za kasneje, ko bodo čevapčiči že kuhani in se bo zraven prilegel kozarec hladne pijače.

Ste tudi vi do sedaj počeli to napako?

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren