Naslednjič ko za zajtrk pojeste BANANO, nato spijte še kozarec vode (RAZLOG je čisto hud)

Naslednjič ko za zajtrk pojeste BANANO, nato spijte še kozarec vode (RAZLOG je čisto hud) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2022

Tole se sliši kot super ritual za začetek uspešnega dneva! 😍

Banane so odlična izbira za zajtrk ali malico, saj so znane kot naravne topilke maščobnih blazinic, pridno pa tudi pospešujejo vaš metabolizem.

Če na zaužito banano spijete še kozarec vode, pa bo na vaše telo delovala prav čudežno. V nadaljevanju vam razkrijemo, zakaj.

Kombinacija vroče vode in banane bo namreč v vašem telesu spodbudila delovanje jutranje prebave, povečala izgorevanje nadležnih maščob in prav mojstrsko zavirala vpijanje ogljikovih hidratov. Ker vam bo nudila tudi občutek dolgotrajne sitosti, lahko mirne vesti rečemo, da gre za dobitno kombinacijo, ki jo je vredno preizkusiti.

Banano zjutraj pojejte na prazen želodec, pri tem pa si res vzemite veliko časa. Ne hitite, ampak vsak košček res dobro prežvečite, nato pa si privoščite še kozarec vroče vode, ki jo prav tako popijte počasi in po požirkih.

Po tem, za vaše telo zelo blažilnem ritualu, vsaj naslednje pol ure ne ...

... zaužijte ničesar. Kombinacija vroče vode in banane bo namreč v vašem telesu spodbudila delovanje jutranje prebave, povečala izgorevanje nadležnih maščob in prav mojstrsko zavirala vpijanje ogljikovih hidratov.

Ker vam bo nudila tudi občutek dolgotrajne sitosti, lahko mirne vesti rečemo, da gre za dobitno kombinacijo, ki jo je vredno preizkusiti.

Fotografije: Profimedia
Za še več podobnih vsebin odklikajte na Cosmopolitan.si