Torej ... priznamo! Zadnje čase smo obsedeni z bovlami, zato so tu 3 recepti, ki si jih morate pripraviti.
Zakaj imamo tako radi bovle? Naj vas prepričamo z nekaj razlogi:
- Sestavine lahko poljubno spreminjate, dodajate ali odvzemate in sestavite svojo najljubšo bovlo.
 
- Vsi recepti vsebujejo veliko sadja, zelenjave in hranljivih snovi, ki dajo telesu novo zalogo energije.
 
- Bovle ne obtežijo, ne povzročajo zaspanosti, so lahke in po njih boste brez težav nadaljevali z delom.
 
- So hitro pripravljene, veliko sestavin lahko pripravite v naprej in si v hitrem dnevnem tempu vseeno privoščite zdrav obrok. Seveda jih lahko nesete tudi s seboj na pot ali na delo.
 
- Z lahkoto je pripraviti različne bovle za več ljudi - pač odvzamete ali dodate kaj, kar ima partner, prijatelj ali družinski član rad. Ne bo vzelo veliko časa, da za družaben večer pripravite več različnih bovl.
 
- Lahko pripravite večjo količino in jo nesete na zabavo, piknik, ali druge dogodke.
 
Sedaj pa k receptom ... No, še prej k navodilom, ki so podobna za vse bovle: pripravljene sestavine stresite v skledo, premešajte z žlico in si privoščite slasten obrok!
PIKANTNA BOVLA Z RAKCI
Če svojim obrokom radi dodate malce pikantnosti, vam bo recept zagotovo všeč.
Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja
 - 10 češnjevih paradižnikov (prerezanih na polovico)
 - 2 stroka česna (sesekljana)
 - 2 žlički mlete pekoče paprike
 - 2 žlici kaper
 - 1 žlička posušenega origana
 - ščep soli
 - 1/2 kg rakcov
 - 1 merico riža
 - limona
 
Vse sestavine 10 minut pražite v ponvi in zalijte z vodo po potrebi. Riž skuhajte po navodilih. Nazadnje vse skupaj stresite v veliko skledo, dobro premešajte in po želji prelijte z limoninim sokom.
MEHIŠKA BOVLA
Po želji tudi to skledo lahko naredite pikantno.
Sestavine:
- 1 merica riža
 - 1 glava cvetače (narezana na majhne kose)
 - 1 žlica olivnega olja
 - 1 skodelica rjavega fižola (skuhanega in pripravljenega)
 - 2 paradižnika (razrezana)
 - 1/2 čebule (sesekljane)
 - sok 2 limon
 - 1 narezan avokado
 - najljubša pekoča omaka za preliv
 
Riž skuhajte po navodilih. Pečico segrejte na 200 stopinj. Na pekaču razporedite cvetačo, začinite s soljo, poprom, in če imate tudi z mešanico mehiških začimb. Za 20 minut cvetačo postavite v pečico in na polovici pečenja premešajte kose, da se ne bodo zažgali.
Fižol lahko uporabite takšnega, kot je (kuhanega) ali ga skuhanega pretlačite, daste v ponev, zalijete z malo vode in naredite kremasto zmes.
Na koncu vse sestavine zmešajte v veliki posodi, po okusu dodatno začinite in dober tek!
OSVEŽILNA BOVLA S TUNO ALI LOSOSOM
Bovla je zelo osvežilna, saj vsebuje veliko zelenjave, ki jo boste le oprali in narezali. Primerna je tudi za vroče poletne dni.
Sestavine:
- 1 merica prosene kaše
 - 1 tuna ali 1 file pripravljenega lososa
 - 10 češnjevih paradižnikov (narezanih na polovico)
 - 1 kumara (narezana)
 - 1 žlica koruze
 - 1 narezana paprika
 - mocarela po okusu
 - 2 žlici pesta
 - sol, poper, česen
 
Proseno kašo skuhajte po navodilih, ostale sestavine narežite. Vse skupaj stresite v veliko posodo, premešajte s pestom, po okusu dodatno začinite in uživajte.
Če se želite posladkati, pa pripravite sočen pomarančni kolač brez moke.
                
            
                            