Odkrili so prisotnost bakterije, ki lahko povzroči resne prebavne težave, vključno z drisko, trebušnimi krči in vročino.
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
OPIS IZDELKA (TIP/OZNAKA): Piknik BBQ Piščančji Steak
PODATKU O VZORCU: Porabiti do: 22.5.2024
LOT/SERIJA: 1202641489
PROIZVAJALEC: Perutnina Ptuj d.o.., Potrčeva 10, Ptuj
VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja
DRŽAVA POREKLA: Slovenija
OPIS NEVARNOSTI: Prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
Živilu je pretekel rok uporabe. V primeru, da imajo živilo zamrznjeno, potrošnikom svetujejo, da živilo ne zaužijejo temveč ga zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.
- Preberite tudi: Kdo je najbolj fatalna ženska leta 2024 v Sloveniji? Na gala prireditvi so okronali ...
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"