Za ta preprost, a neverjetno slasten recept potrebujete le 4 sestavine.
Slavna Italijanka Marcella Hazan slovi po svojih izjemnih receptih. Napisala je že več kuharskih knjig, v eni pa je razkrila, kako narediti najboljšo omako za testenine. Prav ta omaka je bila razglašena za najboljšo na svetu, piše revija Delish, in če jo želite poskusiti, boste potrebovali le te štiri sestavine.
Ne spreglejte:
- 8 sadežev, ki bi jih poleti obvezno morali uživati vsak dan
- Česen je edina rešitev za zdrav metabolizem: temeljito čisti črevesje in izloča strupe iz telesa
- Imejte jih vedno pri roki: 8 živil, ki ne smejo manjkati na jedilniku starejših od 50. let
Za najboljšo omako na svetu potrebujete:
- 800 g paradižnika iz konzerve;
- Eno večjo čebulo;
- 70 g masla;
- Sol po okusu.
Postopek priprave:
- V ponev stresite koščke masla, paradižnik (skupaj s tekočino v pločevinki), ter čebulo, narezano na četrtine. Mešanici dodajte še ščepec soli.
- Počakajte, da omaka zavre, nato pa jo kuhajte brez pokrova približno 45 minut na zmernem ognju. Omako vmes večkrat premešajte, večje kose paradižnika pa pretlačite z vilico.
- Omako preizkusite in po potrebi dodajte še nekaj soli. Čebulo nato odstranite in omako postrezite s svojimi najljubšimi testeninami.
Prirejeno po: kafe.rs
- Preberite si še: Profesionalni kuharji med praženjem čebule vedno dodajo to skrivno sestavino, ki skrbi za vrhunski okus
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?