Česen je edina rešitev za zdrav metabolizem: temeljito čisti črevesje in izloča strupe iz telesa

10. 6. 2024
Deli
Česen je edina rešitev za zdrav metabolizem: temeljito čisti črevesje in izloča strupe iz telesa (foto: Profimedia)
Profimedia

Z uporabo navadnega belega česna lahko temeljito očistite svoje telo.

Zagotovo ste že slišali za blagodejne lastnosti česna: že naše babice so pravile, da je to "naravni antibiotik". Ampak ali ste vedeli, da lahko prispeva tudi k zdravju črevesja in slednjega očisti parazitov, virusov, glivic in bakterij?

Poznamo hitro in počasno čiščenje s česnom. Ne glede na to, katere metode se lotite, pa se pred tem obvezno posvetujte s strokovnjakom.

Ne spreglejte:

Hitro čiščenje črevesja s česnom

Na dan čiščenja črevesja naj bo vaša prehrana lahka. Zadnji obrok mora biti okoli 18. ure. Ob 22. uri zaužijte 100 gramov kislega zelja, zeleno jabolko ali kislo kumarico. 

Nato zaužijte, brez žvečenja, 200 gramov drobno sesekljanega belega česna. Lahko ga zaužijete s kakšno zelenjavo, na primer s paradižnikom ali bučkami. Naslednje jutro lahko jeste le kislo hrano, npr. kislo zelenjavo, od pijače pa je dovoljen paradižnikov sok.

Za kosilo pojejte nekaj lahkega. Okoli 16. ure je potrebno narediti klistir, da se iz črevesja izločijo strupene snovi in mrtvi paraziti, ki jih je uničil beli česen. Po čiščenju črevesja na ta način je priporočljivo, da še en mesec vsak dan pijete kefir ali jemljete probiotike.

Po tem čiščenju bodo toksini izhajali tudi skozi pore, zato boste imeli lahko nekoliko neprijeten vonj dva do tri dni. Zaradi tega se priporoča, da to čiščenje izvedete čez vikend.

Počasno čiščenje črevesja s česnom

Počasen proces čiščenja z belim česnom traja 30 dni.

Vsak večer pojejte glavico drobno sesekljanega belega česna skupaj z 200 do 250 ml breskovega ali paradižnikovega soka, ali v kombinaciji z naribanim korenčkom ali kislim jabolkom. Prvih nekaj dni uporabite majhno glavico belega česna. Ko se telo prilagodi česnu, lahko zaužijete večjo glavico.

Strokovnjaki tradicionalne medicine priporočajo čiščenje z belim česnom enkrat na šest mesecev. Najboljši čas za čiščenje telesa je spomladi ali jeseni. Čiščenje telesa z belim česnom ni priporočljivo za nosečnice, doječe matere, ljudi z boleznimi prebavil, ledvic, ščitnice ali srčno-žilnega sistema.

V vsakem primeru pa se pred pričetkom čiščenja posvetujte s strokovnjakom.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič