K limonadi se poleti dobro podajo limonine rezine, pa še priprava je čisto preprosta.
Kdo bi se poleti (ali kadarkoli?!) branil limoninih rezin? Sestavin ni veliko, za pripravo pa ne potrebujete posebnih pekovskih spretnosti in kljub temu boste okronani za najboljšega “poletnega gostitelja”. Ne imejte slabe vesti, saj so rezine zdrava sladica (a vseeno ne pretiravajte s količino).
Potrebujete naslednje sestavine:
- 5 celih skodelic in pol večnamenske moke +2 žlici moke
- ¾ skodelice masla
- 1 skodelica medu (ali drugega sladila)
- sok dveh sveže iztisnjenih limon
- 4 jajca
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V mešalnik dajte 5 skodelic in pol moke, maslo, ¼ skodelice medu, sok ene limone. Mešajte, dokler ne dobite hrustljave podlage, ki se ne zlepi v kepo.
Hrustljavo podlago razporedite po pekaču in jo potlačite z vilico, da se enakomerno razporedi. Postavite jo v pečico za 15 minut.
V drugi posodi zmešajte jajca, preostanek medu, sok ene limone in 2 žlici moke. Lahko mešate tudi z žlico, vendar naj bo masa tekoča in brez grudic.
Takoj ko je podlaga zapečena, jo prelijte z nadevom, ki ste ga ravno pripravili in dajte v pečico za dodatnih 20 minut. Ko je pečeno, ohladite in postavite v hladilnik za 4 ure.
Poljubno razrežite in postrezite, najbolje poleg sveže limonade.
- Preverite tudi 4 navade, ki jih (še vedno) počnete in škodijo vašemu zdravju ali pa To se zgodi z vašo kožo, če cel dan presedite pred ekranom (opozarja dermatologinja)