Radi imamo hruške. Še posebej v sladicah.
HRUŠKOVI BRIOŠI Z BRUSNICAMIZa 12 kosov potrebujete:Za testo:• 42 g svežega kvasa• 150 g sladkorja v prahu• 400 g moke• 200 ml mleka• 100 g masla• 1 jajce • solZa nadev:• 600 g hrušk• sok ½ limone• 50 g koruznega škroba• 50 g suhih brusnicPriprava: Kvas zdrobite v skledo, dodajte 1 žličko sladkorja, 1 žlico moke ter vse skupaj premešajte. Dodajte še malo mlačnega mleka, premešajte in pustite, da mešanica vzhaja 5 minut. Iz preostale moke, sladkorja, mlačnega mleka, zmehčanega masla, jajca, ščepca soli in kvašene mešanice zgnetite mehko in voljno testo. Na toplem naj vzhaja 50 minut.Olupite hruške, odstranite peščišče in jih zrežite na koščke. Stresite jih v kozico, dodajte limonov sok in sladkor ter vse skupaj pustite lahno vreti 5 minut. Dodajte škrob, umešan v majhno količino vode, in hruške dušite še nekaj minut. Na koncu dodajte še brusnice in počakajte, da se mešanica ohladi.Testo razvaljajte v pravokotnik. Po njem razporedite hruškovo mešanico in testo zvijte. Zvitek zrežite na rezine in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 25 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.