HRUŠKOV KOLAČ Z MANDLJIZa 12 kosov potrebujete:• 400 g moke • 1 zavitek suhega kvasa• 250 g sladkorja v prahu• 250 ml mleka• 1 jajce• 1 rumenjak• sol • 160 g masla• maslo za modelZa nadev:• 800 g hrušk • 100 g rozin • 50 ml ruma• sok ½ limone • 4 žlice drobtin • 100 g mandljevih lističev • 1 beljak • 1 žlico meduPriprava: Moko presejte in ji primešajte kvas in sladkor. Jajce, rumenjak in ščepec soli stepite z mlekom in mešanico dodajte moki. Vse skupaj dobro pregnetite in na koncu dodajte še stopljeno in malce ohlajeno maslo. Zgnetite mehko in voljno testo, ki naj na toplem vzhaja približno 1 uro.Hruške olupite in jih nastrgajte. Dodajte v rum namočene rozine, limonov sok in drobtine.Testo razdelite na dva dela. En del tanko razvaljajte in z njim obložite namaščen pekač (30 x 40 cm). Testo potresite s polovico mandljevih lističev in po njih razporedite hruškov nadev. Razvaljajte preostalo testo in ga položite na nadev. Testo naj nato 15 minut počiva na toplem.Testo premažite z beljakom, stepenim z medom, in po njem potresite mandljeve lističe. Kolač 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v modlu, nato ga prevrnite na kuhinjsko rešetko in zrežite na porcije.