Za spremembo čokoladice za izlet ne kupite v trgovini, ampak jo pripravite doma.
Prigrizek boste oboževali tudi zato, ker je precej praktičen: lahko ga odnesete s seboj v službo ali po opravkih, ga pospravite v nahrbtnik za izlet in si ga seveda privoščite brez slabe vesti, ker bo veliko bolj zdrav od čokoladic v trgovini, tudi če vanj dodate nekaj sladkorja.
Če imate poleg prigrizkov radi tudi izlete, je tu nekaj odličnih idej:
- Popoln izlet: Mala Osojnica ima najlepši razgled v Sloveniji, Bled pa najboljše kremšnite
- Ideja za izlet: Park Cukarca ste že obiskali?
- S kolesom ali peš: iz Kranjske gore ali Planice do planinskega doma Tamar
- Lep, nezahteven izlet za vse pohodnike: Koča v Krnici
Sedaj pa se lotimo priprave ploščic. Pripravite sestavine:
- 2 veliki banani
- 125 g arašidovega masla (s koščki ali brez, po izbiri)
- 50 g javorjevega sirupa (ali sladila po izbiri)
- 45 g pretlačenih jabolk*
- 120 ml mleka po izbiri
- 200 g ovsenih kosmičev
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 1 čajna žlička cimeta
- ščep ekstrakta vanilije
po želji: koščki temne čokolade
*Skuhajte jabolka, lahko dodate žličko medu in jih pretlačite, da dobite gladko jabolčno kašo.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi pretlačite banani. Potem z mešalcem postopoma vmešajte vse ostale sestavine razen čokolade, da dobite gladko zmes. Če želite uporabiti čokolado, jo vmešajte čisto na koncu z žlico.
Mešanico prelijte na pekač, obložen s peki papirjem in jo postavite v segreto pečico za približno 25 minut. Ko ploščice vzamete iz pečice, bodo še vedno precej mehke. Pustite jih na sobni temperaturi za 30 minut, potem jih za eno uro prestavite v hladilnik.
Ohlajeno maso boste lažje razrezali v želeno velikost ploščic. Na koncu lahko na vsako ploščico dodate arašidovo maslo. Hranite jih v dobro zaprti posodi v hladilniku največ en teden.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?