Ker vsebujejo izredno malo sladkorja, si jih lahko privoščite brez slabe vesti.
Sadje nam zagotavlja veliko mero vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov, ki pripomorejo k zdravju in dobremu počutju. Vseeno pa vsebuje tudi sladkor, in ravno pretiravanje s sladkorjem ima lahko določene negativne učinke.
Ne spreglejte:
- Ta poceni sadež uživajte vsak dan: topi maščobo, ščiti pred rakom, varjue srce in uravnava prebavo
- Koliko časa potrebujejo možgani, da okrevajo po pitju alkohola? Stroka ima spodbudne novice
Samo 10 % ljudi zaužije dovolj sadja in zelenjave dnevno, zato je nesmiselno, da bi se sadju izogibali le zaradi vsebnosti sladkorja. A če vseeno želite omejiti uživanje sladkorja, preverite, kateri sadeži ga vsebujejo najmanj.
To je 10 vrst sadja, ki vsebuje najmanj sladkorja:
- Limona (2.5 g sladkorja / 100 g živila)
- Maline (4.4 g sladkorja / 100 g živila)
- Jagode (4.9 g sladkorja / 100 g živila)
- Robide (4.9 g sladkorja / 100 g živila)
- Pomaranča (6.6 g sladkorja / 100 g živila)
- Grenivka (7 g sladkorja / 100 g živila)
- Breskev (8 g sladkorja / 100 g živila)
- Nashi - azijska hruška (8.6 g sladkorja / 100 g živila)
- Slive (10 g sladkorja / 100 g živila)
- Jabolko (10 g sladkorja / 100 g živila)
Vsako sadje ima pozitivne učinke za telo. V primeru, da nimate nobenih zdravstvenih težav, posegajte po sadju, ki ga imate radi in v katerem boste uživali. Tudi, če sadeža ni na omenjenem seznamu, boste svojemu telesu naredili uslugo in si zagotovili pomembne vitamine, minerale in vlaknine.
Vir: n1info.hr