Slastne rezine!
Za 10 kosov potrebujete:
- 3 jajca
 - 150 g sladkorja
 - 180 g moke
 - 1 žlico kakava
 - ½ žličke pecilnega praška
 - 10 maslenih piškotov
 
Za kremo:
- 250 g pasirane skute
 - 250 g kisle smetane
 - 40 g sladkorja v prahu
 - 20 g vaniljevega sladkorja
 - 1 zavitek želatine v prahu (za hladno pripravo)
 
Za sadni nadev:
- 300 g sliv brez koščic
 - 50 g sladkorja
 - mlet cimet
 - 1 zavitek praška za vaniljev puding
 - 20 ml ruma
 
In še:
- 200 ml smetane
 - 1 zavitek utrjevalca smetane
 - 1 žlico kakava
 - nastrgano belo in mlečno čokolado
 
Priprava: 
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Med stepanjem dodajte še 45 ml vroče vode. Nato lahno vmešajte presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Še vroče pečeno testo prevrnite na nov kos papirja za peko in odstranite papir, na katerem se je peklo.
2 Testo izrežite na velikost pravokotnega pekača. Pekač obložite s folijo za živila in vanj položite testo za dno in stranice. 
3 Skuti primešajte kislo smetano in obe vrsti sladkorja. Na koncu dodajte še želatino, pripravljeno po navodilih z embalaže, in polovico kreme razporedite po dnu testa. Povrhu razporedite polovico piškotov.
4 Odmrznjenim slivam dodajte 100 ml vode, sladkor in cimet ter jih pustite vreti približno 10 minut. Nato slive sesekljajte, jih zavrite in primešajte prašek za puding, ki ste ga vmešali v 100 ml hladne vode. Kuhajte toliko časa, da se zgosti. Nato dodajte še rum in mešanico takoj prelijte po piškotih v pekaču. Povrhu razporedite preostale piškote in po njih premažite drugo polovico kreme. Pokrijte z zadnjim delom biskvita in pekač zavijte v aluminijasto folijo. Čez noč ga postavite v hladilnik.
5 Sladico vzemite iz pekača in odstranite folijo. Smetani dodajte utrjevalec in jo stepite. Proti koncu dodajte še kakav. S kremo premažite celotno sladico, jo okrasite z nastrgano čokolado in zrežite na porcije.