Slastne rezine!
Za 10 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 150 g sladkorja
- 180 g moke
- 1 žlico kakava
- ½ žličke pecilnega praška
- 10 maslenih piškotov
Za kremo:
- 250 g pasirane skute
- 250 g kisle smetane
- 40 g sladkorja v prahu
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 1 zavitek želatine v prahu (za hladno pripravo)
Za sadni nadev:
- 300 g sliv brez koščic
- 50 g sladkorja
- mlet cimet
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 20 ml ruma
In še:
- 200 ml smetane
- 1 zavitek utrjevalca smetane
- 1 žlico kakava
- nastrgano belo in mlečno čokolado
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Med stepanjem dodajte še 45 ml vroče vode. Nato lahno vmešajte presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Še vroče pečeno testo prevrnite na nov kos papirja za peko in odstranite papir, na katerem se je peklo.
2 Testo izrežite na velikost pravokotnega pekača. Pekač obložite s folijo za živila in vanj položite testo za dno in stranice.
3 Skuti primešajte kislo smetano in obe vrsti sladkorja. Na koncu dodajte še želatino, pripravljeno po navodilih z embalaže, in polovico kreme razporedite po dnu testa. Povrhu razporedite polovico piškotov.
4 Odmrznjenim slivam dodajte 100 ml vode, sladkor in cimet ter jih pustite vreti približno 10 minut. Nato slive sesekljajte, jih zavrite in primešajte prašek za puding, ki ste ga vmešali v 100 ml hladne vode. Kuhajte toliko časa, da se zgosti. Nato dodajte še rum in mešanico takoj prelijte po piškotih v pekaču. Povrhu razporedite preostale piškote in po njih premažite drugo polovico kreme. Pokrijte z zadnjim delom biskvita in pekač zavijte v aluminijasto folijo. Čez noč ga postavite v hladilnik.
5 Sladico vzemite iz pekača in odstranite folijo. Smetani dodajte utrjevalec in jo stepite. Proti koncu dodajte še kakav. S kremo premažite celotno sladico, jo okrasite z nastrgano čokolado in zrežite na porcije.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?