10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Slivove rezine

Slivove rezine (foto: Profimedia) Profimedia
15. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Slastne rezine!

Za 10 kosov potrebujete:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 180 g moke
  • 1 žlico kakava
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 10 maslenih piškotov

Za kremo:

  • 250 g pasirane skute
  • 250 g kisle smetane
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 20 g vaniljevega sladkorja
  • 1 zavitek želatine v prahu (za hladno pripravo)

Za sadni nadev:

  • 300 g sliv brez koščic
  • 50 g sladkorja
  • mlet cimet
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 20 ml ruma

In še:

  • 200 ml smetane
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 1 žlico kakava
  • nastrgano belo in mlečno čokolado

Priprava:

1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Med stepanjem dodajte še 45 ml vroče vode. Nato lahno vmešajte presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Še vroče pečeno testo prevrnite na nov kos papirja za peko in odstranite papir, na katerem se je peklo.

2 Testo izrežite na velikost pravokotnega pekača. Pekač obložite s folijo za živila in vanj položite testo za dno in stranice.

3 Skuti primešajte kislo smetano in obe vrsti sladkorja. Na koncu dodajte še želatino, pripravljeno po navodilih z embalaže, in polovico kreme razporedite po dnu testa. Povrhu razporedite polovico piškotov.

4 Odmrznjenim slivam dodajte 100 ml vode, sladkor in cimet ter jih pustite vreti približno 10 minut. Nato slive sesekljajte, jih zavrite in primešajte prašek za puding, ki ste ga vmešali v 100 ml hladne vode. Kuhajte toliko časa, da se zgosti. Nato dodajte še rum in mešanico takoj prelijte po piškotih v pekaču. Povrhu razporedite preostale piškote in po njih premažite drugo polovico kreme. Pokrijte z zadnjim delom biskvita in pekač zavijte v aluminijasto folijo. Čez noč ga postavite v hladilnik.

5 Sladico vzemite iz pekača in odstranite folijo. Smetani dodajte utrjevalec in jo stepite. Proti koncu dodajte še kakav. S kremo premažite celotno sladico, jo okrasite z nastrgano čokolado in zrežite na porcije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri