To je skrivnost najbolj kremastih ovsenih kosmičev (hoteli jih boste jesti vsak dan!)

To je skrivnost najbolj kremastih ovsenih kosmičev (hoteli jih boste jesti vsak dan!) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2023

Imate radi ovsene kosmiče? Potem bo ta skrivnost kot nalašč za vas, saj bodo odslej še bolj kremasti. 

Ali ste eden tistih, ki vedno prejema vprašanja, kako se še niste naveličali ovsenih kosmičev? Le kako bi se jih, ko pa obstaja nešteto kombinacij in čeprav imate za zajtrk večkrat ovsene kosmiče, jim vsako jutro dodate kaj drugega. Mi vas popolnoma razumemo, zato smo izbrskali skrivnost najbolj kremastih kosmičev, ki bodo navdušili tudi tiste, ki si jih privoščijo samo občasno. 

Po skrivnost se moramo odpraviti na Švedsko. Sedaj kosmiči ne bodo več oklicani za dolgočasne ali, da imajo čudno strukturo. Za pripravo boste potrebovali čisto običajne ovsene kosmiče, vaše najljubše dodatke in posodo, saj jih boste pripravili na štedilniku. 

In kje se skriva skrivnost?

Švedi svoj zajtrk pripravijo iz kombinacije valjanih in mletih kosmičev. Ta kremasta struktura, ki se vam stopi v ustih, je posledica škroba iz ovsenega prahu. Takšne kosmiče lahko na Švedskem kupite že pripravljene, zato si jih privoščite, če boste kdaj tam. Do takrat pa si jih pripravite sami in osrečite še prijatelje, partnerja ali koga drugega. 

Potrebujete: ovsene kosmiče (katerekoli), mešalnik, manjšo posodo in dodatke. 

Najprej del ovsenih kosmičev zmešajte v prah. Ne boste potrebovali vseh v enem zajtrku, zato jih shranite v kozarec, ki ga lahko dobro zaprete ali v vrečko z zapiranjem. 

Za kuhanje ovsenih kosmičev vzemite 3/4 kosmičev, ki jih uporabljate običajno in 1/4 prahu, ki ste ga zmleli. Tako naredite tudi naslednjič, da boste imeli kremast zajtrk. 

Preostali postopek poznate: skuhajte kosmiče na vodi ali mleku in jim dodajte izbrane dodatke. Pa dober tek! 

Mi imamo idejo za ovsene kosmiče za zaspance

Potrebujete: 

  • 2 žlici nesladkanega kakava
  • 2 žlici kave (ali kapučina v prahu)
  • ščep cimeta 
  • vanilijev ekstrakt (po želji)
  • jagodičje in oreške za posip

Najprej skuhajte skodelico kave in jo zlijte v posodo. Dodajte toliko mleka ali vode, da boste lahko kuhali kosmiče. Že med kuhanjem lahko kosmičem dodate kakav in cimet ter vanilijo, na koncu, ko jih prelijete v skledo, pa jih posujte z jagodičjem in oreščki. 

Vir: Zadovoljna.hr

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Dr. Ana Debevc Prašnikar: "Največja napaka je to, da ljudje sploh ne razmišljajo o vitalnosti"