Tortilje iz rdeče leče so postale pravi hit na družbenih omrežjih, zahvaljujoč svoji preprostosti, hranilni vrednosti in hitri pripravi.
Recept za tortilije vsebuje le dve osnovni sestavini – rdečo lečo in vodo, po želji pa lahko dodate tudi sol. Te tortilje so odlična izbira za vse, ki želijo uživati v hranljivih, nizkokaloričnih obrokih.
Ne spreglejte:
- Dno pečice bi vedno morali prekriti s papirjem za peko in to je razlog, zakaj
- Zvečer vetrobransko steklo poškropite s TEM in zjutraj ne bo zamrznilo: Zlata vreden trik
Okusne tortilje iz rdeče leče
Rdeča leča je izjemno hranljiva in dostopna sestavina, ki na 100 gramov vsebuje le 115 kalorij in devet gramov beljakovin. Poleg tega je bogata z vitamini, minerali in fitohranili – rastlinskimi spojinami, ki imajo antioksidativne lastnosti in lahko pomagajo pri preprečevanju kroničnih bolezni. Vsebuje le 20 gramov ogljikovih hidratov, kar jo naredi idealno za tiste, ki pazijo na vnos kalorij in ogljikovih hidratov.
Kako pripraviti tortilije?
Najprej v posodo dajte eno skodelico rdeče leče in jo prelijte z dvema skodelicama vode. Pustite, da leča nabrekne približno štiri ure. Ko leča nabrekne, jo sperite in dajte v mešalnik. Dodajte še malo vode in po želji sol.
Mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Nato maso vlijte v predhodno segreto ponev. Priporočljivo je, da uporabite ponev z nelepljivim premazom, da tortilje spečete brez olja.
Maso specite na srednje močnem ognju, podobno kot palačinke. Če je masa pregosta, jo z žlico enakomerno razporedite po ponvi.
Vir: klix.ba
Preberite še: