Večerja, ki "briše" kilograme, čisti črevesje in pospeši presnovo! (ta recept si obvezno zapišite)

9. 8. 2022
Deli
Večerja, ki "briše" kilograme, čisti črevesje in pospeši presnovo! (ta recept si obvezno zapišite) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če za današnjo večerjo še niste našli posebnega recepta, vam tokrat lahko pomagamo mi. Kaj pravite na nekaj preprostega, a učinkovitega? Ta večerja namreč "briše" kilograme.

Nič več bojazni in skrbi, kaj boste tokrat pripravili za večerjo, nič več iskanja zdravih receptov, s katerimi bi zaključili vaš dan, za vas imamo popoln, a resnično enostaven predlog.

Vsi nutricionisti se strinjajo, da mora biti zadnji obrok dneva lahek in poln hranljivih snovi, in mi smo našli odličen recept, ki se kosa z vsemi še tako zahtevnimi parametri.

Glavna sestavina večerje so chia semena ...

Ta so za naše telo dobra iz večih razlogov. Bogata so z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, vlakninami, antioksidanti, beljakovinami, pa tudi z manganom, magnezijem, fosforjem in kalcijem. Čisto dovolj razlogov, da chia semena postanejo del vaših prehranskih navad.

Tukaj je super predlog, kako ta čudežna semena pripraviti:

Potrebujete:

  • 4 žlice chia semen
  • 2 banani
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka (navadno ali rastlinsko)
  • žlico medu
  • malo cimeta
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maistas. Receptai. Fotografija (@sauletavirtuve)

Priprava: 

Banane pretlačimo z vilicami, nato pa jih zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Pripravljeno zmes čez noč pustimo v hladilniku. Chia semena bodo nabrekla in oddala prav posebno želatinasto snov, tako pa zgostila nastali puding. Slastna jed za naslednji večer je pripravljena.

Namesto mleka lahko uporabite tudi jogurt in pa poljubno sadje. Če na puding ne želite čakati celo noč, lahko popoldan naredite zmes, jo uro ali dve pustite v hladilniku in ... voilà! Vaša zdrava večerja bo pripravljena. No, takšen obrok pa je lahko odličen tudi za zajtrk.

In še opomnik: zgolj z dodajanjem chia semen v naše prehranjevalne navade, ne moremo pričakovati čudežev. Poskrbeti moramo za celostno in uravnoteženo prehrano, chia semena pa so lahko naš zaveznik pri uvedbi zdravih prehranjevalnih navad, saj so polna vitaminov, maščob in pravih mikrohranil.

Fotografije: Profimedia
Preberite več na Elle.si

Preberite še: Zakaj je ta idilična peščena plaža vedno prazna? (VIDEO)

Priporočamo tudi: Ko ne boste vedeli, kam z bučkami, naredite TO jed (ker bo navdušila VSE!)