Rdeča pesa vsebuje veliko vlaknin ter visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Je prava zaveznica zdravja.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g rdeče pese
- sol
- 2 čebuli
- 5 žlic kisa
- 100 ml juhe
- poper
- 5 žlic orehov
- 2 biopomaranči
- 300 g motovilca
- 50 g sesekljanih orehov
Priprava:
Rdečo peso očistite in jo glede na velikost kuhajte v vreli osoljeni vodi od 30 do 45 minut. Peso odcedite, olupite in zrežite na tanke rezine. Čebulo olupite, sesekljajte in dodajte k pesi. Kis, juho, sol, poper in olje zmešajte v preliv.
Eno pomarančo operite pod vročo vodo in jo osušite. S posebnim nožkom pomarančno lupino narežite na tanke trakove. Obe pomaranči na debelo olupite, da odstranite tudi belo plast pod lupino, in izrežite fileje. Fileje in 2/3 preliva primešajte k rdeči pesi in pustite stati približno 30 minut.
Motovilec operite, očistite in osušite. Zmešajte ga s preostalim prelivom in razdelite po krožnikih. Dodajte rdečo peso in solato okrasite s trakovi pomarančne lupine in orehi.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"