Obožujemo slastne prigrizke, zato je tu še en recept za kroglice, ki jih lahko nesete v službo, na izlet, na plažo ...
Kroglice si lahko pripravite na zalogo, a jih hranite na hladnem in največ 5 dni. Verjamemo, da si jih boste privoščili že prej ...
Pripravite naslednje sestavine:
Za nadev:
- 1 olupljena banana
- 1/4 skodelice masla iz oreščkov (arašidovo, mandljevo ...)
- 1/2 skodelice izbranih proteinov (mi izberemo riževe)
- 1 čajna žlička cimeta
- ščep vanilijevega ekstrakta
- 2 žlici vode
Za obliv:
- temna čokolada
V veliki posodi najprej družite vse sestavine za nadev. Premešajte jih z žlico, potem pa uporabite roke, da zamesite nekakšno testo. Vodo dodajajte počasi in je po potrebi dodajte še kakšno žlico več. Iz mase naredite kroglice željene velikosti. Postavite jih v zamrzovalnik, medtem pa pripravite nadev.
Stopite najprej nekaj vrstic temne čokolade, v katero boste namakali kroglice. Če bo preliva premalo, boste sproti dodali še kakšno vrstico čokolade.
Ko je vse pripravljeno, iz zamrzovalnika vzemite nekaj kroglic in jih začnite namakati v čokolado in jih zlagajte na pladenj, obložen s peki papirjem. Ko prelijete vse kroglice, jih dajte nazaj v zamrzovalnik ali hladilnik, kjer jih boste tudi hranili.
Namig za dodatne posipe: po čokoladi lahko potresete tudi zdrobljene oreščke, npr. lešnike ali jih povaljate v kokosu.
Preverite tudi Ne boste se mogli upreti: Čokoladna kokosova torta iz 3 sestavin (brez dodanega sladkorja, jajc in brez peke) ali pa To dišeče zdravilno zelišče pomaga ublažiti srbečico in rdečico po piku komarja ali drugega mrčesa
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del