Preprosta jed, ki mnoge spominja na otroštvo.
Prvi spomini večine ljudi so povezani z vonji in okusi. Skoraj vsi z nostalgijo pripovedujemo o otroštvu, še posebej o jedeh, ki smo jih radi jedli. Če pomislimo na obroke v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja, so jih običajno sestavljale preproste, kmečke jedi, a v spominu mnogih so slednje veliko okusnejše, kakor specialitete v najbolj vrhunskih restavracijah.
Ne spreglejte:
- Podaljšajte svoje življenje za 24 let z 8 preprostimi navadami
- Nevarnost v domači kuhinji: štedilniki izpuščajo rakotvorne snovi tudi, ko niso v uporabi
- Kako izbrati najslajše češnje? Bodite pozorni na ta detajl, ki je ključen za okus
Jajce s kruhom
V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo pomanjkanje očitno v praktično vsaki družini, vendar so gospodinje bile prave umetnice: z malo živili so znale pripraviti pripraviti najokusnejši obrok. Najpogostejši zajtrk je bil eno jajce in kos kruha, namazanega z mastjo in posutega s sladko papriko.
Takrat ni bilo prostora za razsipavanje, zato se skoraj nikoli ni pripravljalo več kot eno jajce. Štiri jajca in štirje kosi kruha z mastjo so bili običajen zajtrk za povprečno štiričlansko družino.
Danes vemo, da si le redki pripravijo samo eno jajce, tudi kruh z mastjo danes ni več pogosto na jedilniku.
Ste tudi vi v otroštvu jedli tak zajtrk?
Vir: stil.kurir.rs
- Preberite si še: Znebite se muh s preprostim in poceni trikom: potrebujete le eno sestavino, ki jo že imate doma
Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"