Privoščite si omamno dobro limonino pito, ki jo še dodatno oplemenitite s kokosom. Izjemna kombinacija!
Sestavine za 8 kosov:
Za testo:
- 200 g gladke bele moke
- 100 g masla
- 30 g sladkorja v prahu
- Ščepec soli
- 4 žlice vode
Za limonino kremo:
- 3 jajca
- 3 rumenjaki (še dodatno)
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml limoninega soka
- 120 g masla
Za kokosovo kremo:
- 4 žlice mascarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 3 žlice kokosove moke
- Sok polovice limete
Postopek:
1. V večjo posodo stresite moko, sladkor, sol in maslo. Sestavine dobro premešajte in zdrobite med prsti, da dobite mrvice. Dodajte hladno vodo in oblikujte gladko testo. Zavijte ga v živilsko folijo in ga 3 ure pustite stati v hladilniku.
2. Ohlajeno testo razvaljajte v krog, ki naj bo nekaj centimetrov večji od premera pekača. Nato ga previdno prenesite v pekač za pito in nežno potlačite robove. Na dnu ga z vilico večkrat prebodite.
3. Dno pekača prekrijte s papirjem za peko in nanj stresite surov riž ali keramične kroglice za slepo peko. To bo preprečilo, da bi se testo med peko dvignilo.
4. Testo pecite 30 - 45 minut pri temperaturi 180°C. Zadnjih 10 minut odstranite peki papir ter kroglice/riž, da se testo lepo zapeče.
5. Medtem, ko se testo peče, pripravite limonino kremo. Cela jajca in rumenjake v kozici zmešajte z metlico ter jim na koncu primešajte še sladkor v prahu in limonin sok. Kozico nato pristavite na štedilnik in maso na srednji temperaturi 10 - 15 minut, ob tem pa jo neprestano mešajte z metlico.
6. Zgoščeno limonino kremo odstavite s štedilnika in vanjo počasi vmešajte maslo, narezano na kocke.
7. Limonino kremo prelijte v pečeno, ohlajeno testo in pito za nekaj ur dajte v hladilnik, da se krema strdi in ohladi.
8. Na koncu pripravite še kokosovo kremo. Mascarpone premešajte s sladkorjem, vanilijevim ekstraktom, kokosovo moko in sokom limete. Z električnim mešalnikom naredite enotno kremo in jo nadevajte v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom.
9. S kokosovo kremo okrasite ohlajeno limonino pito, nato pa jo narežite in postrezite.
- Preberite tudi: Kaj se zgodi, če si vsak dan privoščite nekaj datljev (in kdaj jih sploh ni dobro jesti)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?