Recept: Bučni pomfrit za slani prigrizek in bučne testenine

Recept: Bučni pomfrit za slani prigrizek in bučne testenine (foto: profimedia) profimedia
11. 9. 2020

Po bučkah pridejo na vrsto buče - bučna juha, bučne testenine in rižote, bučni narastki … Živilo je tako raznovrstno, da z njim res ni težko narediti dobre in zdrave jedi. Za vas imamo dva odlična recepta, vi morate le še povabiti goste.

Namesto krompirja buča za pomfrit
profimedia

Sestavine (za 6 oseb):

  • 2 manjši muškatni buči
  • 2 čajni žlički česna v prahu
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra
  • 1 čajna žlička čebule v prahu
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • ščep soli

Buči očistite semen, jih olupite in narežite na palčke. Začimbe (brez soli) in olje zmešajte. Palčke pomočite v mešanico začimb in olja in jih položite na pekač (priporočamo uporabo papirja za peko). Pečico segrejte na 175 °C. Odišavljene bučne palčke pecite približno 15 minut na tej temperaturi, nato še 5 minut v pečici, ogreti na 200 °C. Pečen bučni pomfrit pred serviranjem posolite.

Lahke bučne testenine
profimedia

Sestavine:

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • ½ jedilne žlice masla
  • narezana čebula
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 1 skodelica bučnega pireja
  • 2 skodelici manj mastnega mleka
  • ščep soli, ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • malo muškatnega oreščka in malo cimeta
  • ščep kajenskega popra
  • ¼ skodelice naribanega parmezana
  • vrečko najljubših polnozrnatih testenin

V ponvi na srednjem ognju v olivnem olju stopite maslo. Dodamo čebulo in mešamo toliko časa, da ta postekleni. Dodamo česen. Mešanico čebule in česna vlijemo v mešalnik, dodamo bučni pire, 1 skodelico in pol mleka, sol, poper, muškatni orešček in cimet. Zmešamo v gladko zmes. Če je mešanica pregosta, dodamo še malo mleka.

Ko dobimo želeno gostoto, mešanico zlijemo nazaj v ponev in segrevamo na srednji stopnji, dokler se v njej ne pojavijo mehurčki. Dodamo parmezan in mešamo, da se ta raztopi. Mešanico prelijemo preko kuhanih testenin. Jed na krožniku posujemo še z nekaj naribanega parmezana in jo postrežemo s kozarcem vina.

 Še nekaj zdravih receptov: 5 odličnih receptov s papriko ali 3 top recepti s paradižniki: italijanska omaka z baziliko, polnjeni paradižniki in mediteranska pita ali 3 slastni recepti z bučkami

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri