Doma narejeni sadno-zelenjavni napitki

Doma narejeni sadno-zelenjavni napitki (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2010

Sveže iztisnjeni sadni in zelenjavni sokovi so še posebej dobrodošli pozimi. Njihovi vitamini krepijo naš imunski sistem in poskrbijo za dobro voljo. Če jim dodamo še mleko ali jogurt, so lahko že kar cel zajtrk ali malica.

Napitek z rdečo peso

Iztisnite sok 1 pomaranče. Olupite pol manjšega gomolja rdeče pese in 1 jabolko. Oboje narežite na koščke, dajte v sokovnik in iztisnite. Zmešajte oba sokova, premešajte in dodajte ščepec cimeta.

Korenčkov napitek

V sokovniku iztisnite 2 korenčka. Korenčkov sok prelijte v mešalnik, dodajte 250 ml pinjenca, ščepec soli in popra. Dobro premešajte, nalijte v kozarec in posujte z malce sesekljanega peteršilja.

Jogurtov napitek s hruškami

Olupite 1 hruško in odstranite peške. Dajte jo v električni mešalnik, dodajte 2 žlički limoninega soka, 1 žlico lešnikovega musa, 1 žličko javorovega sirupa in 125 g sojinega jogurta ter zmeljite.

Malinovo mleko

Zmešajte 100 ml mleka in 50 ml jogurta ter nalijte v visok kozarec. V mešalniku zmeljite 50 g malin, 1–2 žlici medu in za noževo konico limonine lupine ter prelijte čez mleko.

Napitek z brusnicami

Eno žlico posušenih brusnic in 100 ml sadnega soka iz jagodičja kuhajte 5 minut. Prelijte v električni mešalnik, dodajte 50 g malin, malo limoninega soka in lupine, 50 ml kefirja in 1 žlico vaniljevega sladkorja ter zmeljite.