S papajo in puranjimi trakovi. Naj vas ti čudoviti okusi, ki se prepletajo, popeljejo v tople kraje.
Za približno 8 kosov potrebujete:
- ½ glave kodraste endivije
- 100 g motovilca
- 1 šop rukole
- 1 rdeč radič
- 200 g prekajenih puranjih prsi (v rezinah)
- 1 papajo
- 200 g jogurta
- sok 1 limone
- sol, poper
- 1 ščepec čilija v prahu
- 1 ščepec sladkorja
Priprava:
Pripravite solato. Endivijo natrgajte na grižljaj velike koščke, radič pa narežite na široke trakove. V skledi zmešajte endivijo, motovilec, rukolo in radič.
Puranje prsi narežite na trakove. Papajo po dolgem prerežite na pol, z žlico izdolbite peške in sadež olupite. Papajo narežite na tanke krhlje in jo skupaj s puranjimi trakovi vmešajte v solato.
V skodelici zmešajte jogurt in limonin sok. Začinite s soljo, poprom, čilijem in sladkorjem. Preliv pokapljajte po solati in jo takoj postrezite.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 5 g.