Pripravite hitro in enostavno morsko kosilo, ki bo v vaš dom v hipu vneslo poletno energijo!
Sestavine:
- 4 stroki česna, drobno sesekljani
- 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
- 200 g paradižnikove omake
- Približno 20 kozic, olupljenih in razrezanih
- 2 skodelici mlade špinače
- Pol skodelice nadrobljenega feta sira
- 1 žlica oljčnega olja
Priprava:
1. V večji ponvi segrejte olivno olje in na njem za minuto prepražite česen.
2. Česnu prilijte paradižnikovo omako, jo po okusu solite, primešajte limonino lupinico in vse skupaj zavrite. Nato dodajte kozice, vse skupaj pokrijte ter kuhajte približno 3 minute.
3. Omaki primešajte še špinačo in kuhajte, dokler ta ne začne veneti (približno 2 minuti).
4. Pripravljeni omaki vmešajte še feta sir in omako servirajte s kuhanimi testeninami ali kruhom.
- Preberite tudi: Novinarka obiskala najslabše ocenjeno ljubljansko gostilno. Preverite njeno izkušnjo!
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem