Jimmy Fallon s hčerkama pripravil sadno solato: "To je najboljša stvar, ki sem jo kadarkoli jedel!"

Jimmy Fallon s hčerkama pripravil sadno solato: "To je najboljša stvar, ki sem jo kadarkoli jedel!" (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2022

Voditelj Jimmy Fallon je na spletu objavil posnetek, v katerem pripravlja slastno sadno solato s pomočjo svojih otrok.

Zvezdnik je na svoj TikTok pred kratkim objavil posnetek, v katerem pripravlja sadno solato po receptu francoskega kuharja Jacquesa Pépina. Pri pripravi mu pomagata tudi hčerki, stari 7 in 8 let.

V videu voditelj predstavi recept in vpraša hčeri, če mu bosta pomagali. Ena se nemudoma pridruži, druga pa nekoliko okleva, naposled pa se le odloči, da bo tudi sama pomagala pri kuhariji.

Kako pripraviti slastno sadno solato?

Jimmy se z otroki nato loti kuhanja. "Najprej v skledo stresite dva paketa borovnic ter paket malin. Nato primešajte še granatno jabolko," razloži zvezdnik.

Priprava solate se zaplete, ko Jimmy ugotovi, da je pomotoma kupil manjše pakete sladkorja, namesto običajnega pakiranja. "Jih bomo porabili za najemnike, katerim oddajamo nepremičnine," se je pošalil komik in skupaj s hčerkama pričel odvijati paketke sladkorja. "V solato dodajte četrt do pol skodelice sladkorja," vmes še pove.

Voditelj se nato pošali, da je čas za uporabo premalo izkoriščenega kuhinjskega pripomočka - strgalnik. "Uporabite tisti strgalnik, ki ste ga enkrat kupili in nikoli uporabili. Z njim naribajte limonino lupino."

Tudi hčerki se preizkusita v ribanju limone, zvezdnik pa na koncu solati primeša še sveže iztisnjen sok limone ter metine lističe. Čas je, da se solato premeša. Jimmy ob tem opozarja, da to počnite nežno, da ne pomečkate malin.

Na koncu pa voditelj še pove: "To je najboljša stvar, ki sem jo poskusil v življenju."

Kaj vse je torej v sadni solati?

Povsem normalno je, če ste se med zvezdnikovim kuhanjem tudi sami nekoliko zmedli, zato ponovimo še enkrat, kaj vse vsebuje slavna sadna dolata: sveže borovnice, maline, granatno jabolko lističe mete, sladkor, limonino lupino ter limonin sok.

Priprava je torej sila enostavna, jed pa je osvežilna in okusna. Jo boste preizkusili tudi vi?

@jimmyfallon Made some Jacques Pepin summer fruit salad with some amazing sous chefs. #blueberries #raspberries #mint #lemon #sugarpackets ♬ original sound - Jimmy Fallon