Losos s pikantno oblogo

3. 5. 2008
Deli
Losos s pikantno oblogo

Okusen hitri obrok. Okronajte ribo z začinjenimi kumarami in si privoščite zdrav pomladni priboljšek.

Potrebujete

2 lososova fileta (teža med 15 in 17 dag)

1 čajno žličko zdrobljene rdeče paprike (sušene)

2 čajni žlički sezamovih semen

1 veliko kumarico

2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja ali mete

Potrebujete še

2 jedilni žlici riževega vina

sol in poper po okusu

oljčno olje

Priprava

1 Kumarico olupite, prerežite in odstranite semena. Narežite jo na tanke rezine in v manjši posodi zmešajte z riževim vinom, koščki suhe rdeče paprike, sezamovimi semeni in sveže sesekljano meto (ali peteršiljem). Začinite s soljo in poprom po okusu.

2 Večjo teflonsko ponev dobro premažite z oljčnim oljem (uporabite namaščeno papirnato brisačo) in dobro segrejte. Fileta solite in poprajte ter ju na zmerno vroči plošči počasi pecite približno 5–10 minut na vsaki strani.

Priloga

Ko sta pečena, ju dobro obložite z nastrganimi kumaricami in zelišči ter okrasite s ščepcem sezamovih semen.

Na porcijo

300 kcal, 36 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 12 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 200 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"