Okusen hitri obrok. Okronajte ribo z začinjenimi kumarami in si privoščite zdrav pomladni priboljšek.
Potrebujete
2 lososova fileta (teža med 15 in 17 dag)
1 čajno žličko zdrobljene rdeče paprike (sušene)
2 čajni žlički sezamovih semen
1 veliko kumarico
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja ali mete
Potrebujete še
2 jedilni žlici riževega vina
sol in poper po okusu
oljčno olje
Priprava
1 Kumarico olupite, prerežite in odstranite semena. Narežite jo na tanke rezine in v manjši posodi zmešajte z riževim vinom, koščki suhe rdeče paprike, sezamovimi semeni in sveže sesekljano meto (ali peteršiljem). Začinite s soljo in poprom po okusu.
2 Večjo teflonsko ponev dobro premažite z oljčnim oljem (uporabite namaščeno papirnato brisačo) in dobro segrejte. Fileta solite in poprajte ter ju na zmerno vroči plošči počasi pecite približno 5–10 minut na vsaki strani.
Priloga
Ko sta pečena, ju dobro obložite z nastrganimi kumaricami in zelišči ter okrasite s ščepcem sezamovih semen.
Na porcijo
300 kcal, 36 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 12 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 200 mg natrija.