Losos s pikantno oblogo

3. 5. 2008
Losos s pikantno oblogo

Okusen hitri obrok. Okronajte ribo z začinjenimi kumarami in si privoščite zdrav pomladni priboljšek.

Potrebujete

2 lososova fileta (teža med 15 in 17 dag)

1 čajno žličko zdrobljene rdeče paprike (sušene)

2 čajni žlički sezamovih semen

1 veliko kumarico

2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja ali mete

Potrebujete še

2 jedilni žlici riževega vina

sol in poper po okusu

oljčno olje

Priprava

1 Kumarico olupite, prerežite in odstranite semena. Narežite jo na tanke rezine in v manjši posodi zmešajte z riževim vinom, koščki suhe rdeče paprike, sezamovimi semeni in sveže sesekljano meto (ali peteršiljem). Začinite s soljo in poprom po okusu.

2 Večjo teflonsko ponev dobro premažite z oljčnim oljem (uporabite namaščeno papirnato brisačo) in dobro segrejte. Fileta solite in poprajte ter ju na zmerno vroči plošči počasi pecite približno 5–10 minut na vsaki strani.

V Ljubljani znova na delu vandali

Priloga

Ko sta pečena, ju dobro obložite z nastrganimi kumaricami in zelišči ter okrasite s ščepcem sezamovih semen.

Na porcijo

300 kcal, 36 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 12 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 200 mg natrija.