Okusen hitri obrok.
Potrebujete
- 16 srednje velikih očiščenih kozic
- 1 koruzni storž (zrnje oluščite)
- 1 srednje veliko bučko cuketo
- 2 jedilni žlici pesta
- 1 skodelico češnjevih paradižnikov
Potrebujete še
- lesene ali kovinske palčke za nabodala
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- ? jedilne žlice oljčnega olja
- ? skodelice sesekljane sveže bazilike
- sol in poper po okusu
Priprava
1 Očiščene kozice premažite s pestom in jih marinirajte približno 15 minut. Če imate lesene paličice, jih medtem namočite v vodo, da boste lažje pripravili nabodala.
2 Očistite ter narežite papriki in bučko na drobne koščke. V srednje veliki posodi segrejte oljčno olje, dodajte koruzno zrnje, papriko in bučko ter pražite 2? 3 minuti, da zelenjava rahlo porjavi. Nato dodajte paradižnike in dušite še 3? 5 minut. V vročo jed dodajte sveže sesekljano baziliko, sol in poper po okusu ter dobro premešajte. Okusna priloga je pripravljena.
3 Iz kozic pripravite nabodala, ki jih na vroči žar plošči ali v večji teflonski ponvi pecite približno 2? 3 minute na vsaki strani. Kozice morajo postati rahlo rožnate, meso naj bo še vedno dovolj čvrsto. Prilogo razporedite na dva krožnika in nanju položite še nabodali s kozicami. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
270 kalorij, 18 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 13 g maščob (2, 5 g nasičenih), 5 g vlaknin, 210 mg natrija.
foto: Shimon and Tamar