Pisana pečena tunina

13. 8. 2008
Deli
Pisana pečena tunina

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 2 večja zrezka tunine (okoli 15 dag vsak)
  • 5 skodelic drobno narezane solate ledenke
  • 2 skodelici češnjevih paradižnikov
  • pol skodelice oliv kalamata brez koščic

pol skodelice popečene in nakockane rdeče paprike

Za preliv

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • ščepec suhega timijana
  • 1 strok strtega česna

Priprava

Na srednji temperaturi segrejte primerno veliko teflonsko ponev. Zrezka tunine solite in poprajte po okusu ter ju dobro popecite (eno do dve minuti na vsaki strani). V večji skledi zmešajte narezano solato, paradižnike, olive in rdečo papriko. V manjši posodi iz vseh sestavin pripravite preliv, ki ga morate mešati toliko časa, dokler ne postane enakomerno homogen. Tunino razrežite na približno pol centimetra debele rezine, na dva krožnika pa enakomerno razdelite zelenjavo. Dodajte tunino in prelijte s polivko. Zadostuje za dve porciji.

Na porcijo

631 kalorij, 50 g beljakovin, 34 g ogljikovih hidratov, 35 g maščob (5 g nasičenih), 11 g vlaknin, 1. 123 mg natrija.

Zelenjavni kuskus

Okusna priloga

Potrebujete

  • ? narezane paprike
  • ? skodelice kuskusa
  • 1 malo nastrgano bučko cuketo
  • 1 jedilno žlico
  • nadrobljene fete
  • 1 jedilno žlico
  • sesekljanih mandljev
  • 2 drobno sesekljana lista poprove mete
  • ? čajne žličke oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava

Kuskus pripravite po navodilih na embalaži. Nato v primerno veliko skodelico dodajte vse sestavine in dobro premešajte. Zadostuje za dve porciji.

Na porcijo

210 kalorij, 8 g beljakovin, 38 g ogljikovih hidratov, 3 g maščob (1g nasičenih), 4 g vlaknin, 62 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"