Ko so temperature visoke in vam ne paše kuhati, še manj pa jesti, pripravite hitre solate, ki vas bodo osvežile.
Poleti v ospredje pridejo takšne in drugačne solate in mi že komaj čakamo, da ponovno otvorimo sezono! Tu so 3 recepti, ki bodo popestrili vašo knjižico solat in vas spodbudili, da postanete malce kreativni. Če katero od solat prinesete s seboj na piknik, pa boste poskrbeli, da bo na njem tudi nekaj zdravega. Prednost solat je tudi v tem, da jih lahko odnesete s seboj v službo ali po opravkih, vendar jih v tem primeru hranite na hladnem.
ŠPINAČNA SOLATA Z JAGODAMI
Zaupajte nam, kombinacija gre odlično skupaj!
Potrebujete:
Preliv:
- ekstra deviško oljčno olje
- balzamični kis
- nasekljan pehtran
- sol in poper po okusu
Solata:
- piščančje prsi
- 1 (solatno) skledo špinače
- 10 velikih jagod
- 1 avokado
- polovico narezane čebule
- 2 veliki žlici zdrobljenih mandljev
- feta sir po želji
Vse sestavine za preliv dobro zmešajte. Vzemite piščančje prsi in jih premažite s polovico preliva, preden jih popečete na ponvi.
Narežite jagode in avokado na majhne kose. V skledi zmešajte vse sestavine za solato, prelijte s prelivom in na koncu dodajte narezane piščančje prsi. Dober tek!
SOLATA Z RAKCI
Ko si zaželite, da bi bili na morju ... Rakci bodo prinesli vsaj malo morskega okusa.
Potrebujete:
- rakce za eno porcijo
- 1 skledo zelene solate
- 2 velika narezana paradižnika
- 1 narezan avokado
- 3 velike žlice koruze
- 2 čajni žlički soka iztisnjene limete
- 1 žlico oljčnega olja
- 1 čajno žličko čilija v prahu
- ščep soli
- ščep kumine
- ščep popra
V ponvi popecite rakce, ki ste jih začinili s čilijem. V skodelici zmešajte sok limete, olje, kumino, sol in poper. V skledi za solato zmešajte zeleno solato, paradižnik, avokado in koruzo. Prelijte s prelivom, premešajte in na koncu razporedite po vrhu še rakce.
TUNINA TESTENINSKA SOLATA
Ko bi radi bolj nasitno solato, dodajte testenine.
Potrebujete:
- 1 porcijo polnozrnatih testenin (za 1 osebo)
- 1 pločevinko tune
- 2 skodelici graha
- polovico skodelice kislih kumaric
- 1 narezano zeleno
- 1 manjšo sesekljano čebulo
- ščep soli
- ščep popra
- 1 čajno žlico limoninega soka
- kis in olje za preliv
Skuhajte testenine po navodilih na embalaži in pustite, da se ohladijo. V skledi zmešajte vse ostale sestavine in začinite ter prelijte z oljem, kisom in sokom limone. Na koncu primešajte še makarone.
Preverite tudi recept za pomladno rižoto z regratom ali pa kaj se zgodi, ko se za 10 dni odpoveste kavi
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"