Enostavno, lahko in slastno poletno kosilo!
Paprike so prava poletna poslastica, ki jo lahko pripravite na številne načine. Naše priporočilo so pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči. Priprava je zelo enostavna, jed pa navdušuje tudi zahtevnejše brbončice!
Sestavine za 4 osebe:
- 4 paprike
- 200 g skute
- 1 jajce
- 2 žlici kisle smetane
- 1 pest parmezana
- 1 jajce
- Sveži koper
- Sveži peteršilj
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Paprike operite, jih razpolovite ter jim odstranite semena. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pecite 10 minut pri temperaturi 190°C.
2. Zelišča drobno nasekljajte.
3. V posodo stresite skuto in jo pretlačite z vilicami. Primešajte ji zelišča, kislo smetano, parmezan in razžvrkljano jajce. Zmes po okusu začinite s soljo in poprom.
4. Pečene paprike najprej rahlo posolite, nato pa jih nadevajte s pripravljenim nadevom. Vse skupaj pecite še približno 20 minut pri temperaturi 190°C, da se nadev po vrhu obarva zlato rjavo.
5. Jed lahko postrežete toplo ali hladno, kot prilogo ali glavno jed.
- Preberite tudi: Kako pripraviti hladno kumarično juho? (recept)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?