RECEPT: pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči

6. 8. 2022
RECEPT: pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči (foto: Profimedia)
Profimedia

Enostavno, lahko in slastno poletno kosilo!

Paprike so prava poletna poslastica, ki jo lahko pripravite na številne načine. Naše priporočilo so pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči. Priprava je zelo enostavna, jed pa navdušuje tudi zahtevnejše brbončice!

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 paprike
  • 200 g skute
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 pest parmezana
  • 1 jajce
  • Sveži koper
  • Sveži peteršilj
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Paprike operite, jih razpolovite ter jim odstranite semena. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pecite 10 minut pri temperaturi 190°C.

2. Zelišča drobno nasekljajte.

3. V posodo stresite skuto in jo pretlačite z vilicami. Primešajte ji zelišča, kislo smetano, parmezan in razžvrkljano jajce. Zmes po okusu začinite s soljo in poprom.

4. Pečene paprike najprej rahlo posolite, nato pa jih nadevajte s pripravljenim nadevom. Vse skupaj pecite še približno 20 minut pri temperaturi 190°C, da se nadev po vrhu obarva zlato rjavo.

5. Jed lahko postrežete toplo ali hladno, kot prilogo ali glavno jed.

Splet je ogorčen zaradi nagrade, ki jo je prejela po 11 letih dela v podjetju