RECEPT: pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči

RECEPT: pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

Enostavno, lahko in slastno poletno kosilo!

Paprike so prava poletna poslastica, ki jo lahko pripravite na številne načine. Naše priporočilo so pečene paprike, polnjene s skuto in zelišči. Priprava je zelo enostavna, jed pa navdušuje tudi zahtevnejše brbončice!

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 paprike
  • 200 g skute
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 pest parmezana
  • 1 jajce
  • Sveži koper
  • Sveži peteršilj
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Paprike operite, jih razpolovite ter jim odstranite semena. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pecite 10 minut pri temperaturi 190°C.

2. Zelišča drobno nasekljajte.

3. V posodo stresite skuto in jo pretlačite z vilicami. Primešajte ji zelišča, kislo smetano, parmezan in razžvrkljano jajce. Zmes po okusu začinite s soljo in poprom.

4. Pečene paprike najprej rahlo posolite, nato pa jih nadevajte s pripravljenim nadevom. Vse skupaj pecite še približno 20 minut pri temperaturi 190°C, da se nadev po vrhu obarva zlato rjavo.

5. Jed lahko postrežete toplo ali hladno, kot prilogo ali glavno jed.