RECEPT: Vmešan tofu

RECEPT: Vmešan tofu (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
1. 9. 2021

Vmešan tofu je vse bolj priljubljena jed tudi pri nas. Gre za rastlinsko verzijo vmešanih jajc, ki je bogata z beljakovinami, vitamini, minerali ter vlakninami. Razkrivamo vam recept, kako pripraviti ta odličen obrok!

Sestavine za 4 osebe: 
  • 400 g tofuja
  • 3 žlice rastlinskega sira (priporočamo veganski "parmezan")
  • 1 čebula
  • 1 srednje velik brokoli
  • 300 g špinače (ali katere koli druge zelenjave)
  • 1 žlica olivnega olja
  • Sol
  • Kurkuma
  • Ostale začimbe po okusu

Priprava:

1. V posodi z vilico pretlačite tofu, mu dodajte rastlinski sir ter dobro premešajte.

2. V ločeni manjši posodici zmešajte začimbe. Kurkuma je tista, ki bo jedi dodala rumeno barvo, zato jo lahko dodate nekoliko več od ostalih začimb. Mešanici dodajte nekaj vode, da dobite "preliv".

3. Nasekljajte čebulo in jo na olivnem olju pražite nekaj minut. Nato dodajte narezan brokoli in ga pražite. Ko se ta nekoliko zmehča, dodajte še špinačo.

4. Ko se zelenjava zmehča, jo dajte na eno polovico ponve. Na drugo polovico stresite tofu in ga prelijte z začimbnim prelivom. Ločeno zelenjavo in tofu pražite približno 2 minuti.

5. Zelenjavo in tofu zmešajte skupaj ter pražite še nekaj minut. Postrežete lahko kot samostojno jed, lahko pa dodate še narezano svežo zelenjavo po okusu.

Dober tek!

Veronika Sivka