Kot boste videli, je lahko obrok tudi malica ali zajtrk. Najboljše je, da je pripravljen hitro in imate sestavine verjetno že doma.
Imate radi mehiško hrano? Obrok bo imel takšen pridih, vendar bomo zamenjali eno ključno sestavino, ki je lahko precej kalorična. Kosilo bo bolj zdravo in vi boste imeli dovolj energije za nadaljevanje dneva.
- Za vas imamo še en recept: Ne, sezone enolončnic še ni konec! Tu je recept za nasitno beljakovinsko enolončnico (brez mesa)
Če radi potujete tudi s prehrano, potem bo recept kot nalašč za vas. Selimo se v Mehiko, kjer je kraljica tortilja, saj sestavlja veliko jedi: takose, burite tortiljin čips ... A tokrat je ne bomo potrebovali. Lahko je namreč precej kalorična.
Tortiljo bomo nadomestili z zelenjavo, natančneje s solato, lahko pa izberete tudi kakšno zelje, če vam je bolj pri srcu.
Solata vsebuje veliko vode, zato vas hidrira in doda svežino, poleg tega je polna vitaminov. Odličen način, da na svoj jedilnik dodate nekaj več zelenjave. Podobno lahko sestavite tudi drugačne obroke, saj solato lahko napolnimo z marsičem.
Pripravite sestavine za mehiško kosilo:
- pločevinka tune
- pločevinka koruze
- 1 redkev
- polovica kumare
- 1/4 sesekljane čebule
- kisla smetana
- solatni listi
- sol in poper
- sok limone
Solato operite in narežite na kose, tako kot vam ustreza (naj bodo dovolj veliki, da jih napolnite). Odcedite tuno, jo pretresite v manjšo posodo in jo po okusu poprajte in solite. Dodajte ji čebulo, narezano redkev, kumaro in koruzo.
S to mešanico napolnite liste solate. Prelijte s kislo smetano in pokapajte z limoninim sokom. Vaše kosilo je pripravljeno! Lahko ga pripravite večer prej in nesete s seboj v službo.
Namesto tune lahko uporabite tudi fižol ali čičeriko in dodate domačo guakamole omako. Uporabite domišljijo. 😉
Če obrok za vas ne more biti tako slasten kot s tortiljo, potem jo raje pripravite sami. Potrebujete:
- 3 skodelice moke
- 1 žlica soli
- 1 pecilni prašek
- 1/3 skodelice olja
- 1 skodelice vode
Postopek je čisto preprost: v večji posodi združite vse sestavine in gnetite, dokler ne dobite testa. Razporedite ga na manjše kose in iz vsakega z rokami oblikujte krog (tortiljo). Sami izberite velikost in debelino.
Potem segrejte ponev, nanjo kanite malce olja in popecite tortiljo na obeh straneh, da postane svetlo rjava. Ko spečete vse, jih dajte na krožnik in pokrijte s pokrovko.
Vir: Zadovoljna.hr
Razmišljate o jemanju prehranskih dodatkov? Najprej prisluhnite osebni trenerki in nutricionistki Lauri Škvorc. 🎧