Kaj, če bi si danes za kosilo pripravili kar burger? Preverite odličen recept, s katerim ne boste opustili zdravih navad in razočarali svojega telesa.
Verjetno največ burgerjev pojeste poleti, ko se prične sezona žara in skoraj ne mine piknik, ko si ne bi privoščili tudi burgerja. Če ga boste pripravili sami doma, brez kupljenih omak in dodatkov, ki običajno naredijo največ škode zdravju, ne potrebujete skrbeti glede dodatnih kilogramov. Poleg tega je veliko bolj zdrav kot tisti iz restavracije s hitro prehrano. Kljub temu ne pretiravajte s količino in ga pripravite tu in tam, ne vsak teden.
Bombetke lahko spečete tudi sami, morda vam prav prideta ta recepta:
Burger pa bo še slajši, če bo zelenjava z domačega vrta. Sestavine prilagajajte svojemu okusu, dodajte drugo zelenjavo, drugačno meso ...
Se vam že cedijo sline? Potem pa k receptu!
Za 2 puranja burgerja potrebujete:
- 250 g mletega puranjega mesa
- 2 popečeni pšenični ali polnozrnati bombeti
- 1/2 narezanega avokada
- 2 čajni žlički soli (oziroma po okusu)
- 2 čajni žlički mletega popra (oziroma po okusu)
- ščepec mlete kumine
- 1 srednje velik paradižnik
- polovico čebule
- 4 žlice domačega čemaževega pesta
Dobro zmešajte mleto meso in začimbe, sol, poper in kumino ter oblikujte dve približno enako veliki polpeti.
Segrejte ponev, jo premažite z malce masla in pecite polpeti približno 4 do 5 minut na vsaki strani, da lepo porjavita.
Prerezani bombeti premažite s čemaževim pestom in ju obložite z rezinami avokada, paradižnika ter čebule. Dodajte polpeti, zgornjo polovico bombete in burgerja sta pripravljena!
Preverite tudi To se zgodi, ko se za kratek čas odpoveste kavi ali pa 7 stvari, ki bi jih bilo dobro narediti zjutraj, da bi imeli boljši dan
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa