Menite, da ste zaradi pandemije občutljivejši na vse, kar bi lahko bilo gnusno? Raziskava, je pokazala ...

11. 2. 2022
Deli
3 / 3
Profimedia

RAZISKOVALCI SO UGOTOVILI ...

... da je bila stopnja občutljivosti na gnus med udeleženci pred epidemijo 2,82 (po ocenah od 0 do 5), med epidemijo pa se je meja dvignila na 3,26. Njihovo največje dognanje je torej, da se je občutljivost med koronavirusom zares zvišala. 

Rezultati potrjujejo prej omenjeno hipotezo, da se meja občutljivosti lahko spreminja glede na okoliščine. V tem primeru nas telo in um želita obvarovati pred obolenjem za koronavirusom in vnašanjem potencialno nevarnih snovi v telo. Raziskava kaže, da se ni povečala le občutljivost na stvari, zaradi katerih bi lahko zboleli, ampak splošna stopnja gnusa na vseh področjih. Velja tudi, da so se z višjo stopnjo soočali tisti, ki so bolj zaskrbljeni glede koronavirusa. 

DOBRA NOVICA: če ste tudi pri sebi opazili večjo stopnjo občutljivosti, stanje verjetno ne bo trajalo večno. To je namreč oblika stresa. Raziskovalci predvidevajo, da se bo raven kakšno leto ali dve po koncu epidemije spet spustila.

Preverite tudi Če boste vsako jutro naredili te tri stvari, vas bo ves dan spremljala pozitivna energija ali pa TO so IZGOVORI, ki jih največkrat uporabimo, ko se nam ne ljubi telovaditi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord