4 opozorilni znaki, ki nam govorijo, da se je potrebno ustaviti

4 opozorilni znaki, ki nam govorijo, da se je potrebno ustaviti (foto: pexels) pexels
2. 8. 2022

Ne veste, kako bi se odločili? Kaj bi storili? 

Če ste odprti in znate prisluhniti svoji intuiciji, boste vedno v varnih rokah. Življenje in podzavest vam namreč nenehno pošiljata znake, ki vas vodijo v pravo smer, potrebno se je le naučiti prisluhniti.

Če se naučimo zaupati svojemu notranjemu glasu, ne bomo sprejemali napačnih odločitev, ne bomo čutili krivde ali obžalovanja. Živeli bomo bolj pomirjeni s seboj. Vse to seveda zahteva malo vaje …

Najprej je potrebno umiriti um, da lahko začnemo ločevati med sporočili našega notranjega jaza in ega, ki ga pogosto vodi strah.
Kako ju ločiti?
Pomagamo si lahko tudi s temi štirimi svarilnimi znaki, pri katerih velja le ena reakcija: ustavite se in poslušajte. 

4 opozorilni znaki, ki nam govorijo, da se je potrebno ustaviti:

1. Neodločnost

profimedia

Včasih ne vemo, kam se obrniti. Bi šli levo ali desno, naprej ali dva koraka nazaj? Bi jedli pico ali morda raje solato? Naj vztrajamo ali obupamo? Sprejemanje odločitev, velikih ali majhnih, je včasih naporno, vendar nam lahko pri tem pomaga intuicija.

Če ste se znašli v začaranem krogu, je najbolje zaupati svojemu notranjemu glasu, ki vam bo pokazal pravo pot … Morda ne takoj, a ko bo čas pravi.

V takšnih primerih se ne silite v takojšnje ukrepanje in ne podlezite prisili, grožnji, manipulaciji … Razmislite, preden se za nekaj odločite – to je vaša pravica. 

Poskusite si vzeti eno uro zase, umirite se in meditirajte. Pojdite na sprehod ali si privoščite kopel.

Pomembno je, da odločitev ne sprejemate v naglici in stresu.

Vesolju jasno zastavite vprašanje, na katerega si še ne znate odgovoriti, in potem samo poslušajte ... Sporočilo lahko pride v obliki zelo jasne misli, občutka, slike, simbola … Vsekakor boste čutili, katera je prava pot. 

2. Nenehno iskanje potrditve

Profimedia

Če na vse pretege iščete pohvale drugih ali pa nasvete za vsako stvar, potem se morate malce ustaviti in se zamisliti.

Naučite se v prvi vrsti zaupati sebi – ne glede na to, kaj si misli okolica. Če vam nekdo svetuje, kaj izbrati, vaše srce pa ni čisto pri tej stvari, potem raje zaupajte temu (svojemu) občutku.

Samo vi poznate vsa dejstva in samo vi veste, kako se ob določeni situaciji počutite.

Če na vsak način potrebujete nekoga, ki bo pokimal vaši odločitvi, se verjetno niste odločili prav in iščete izgovore. Bolje je prisluhniti notranjemu glasu, kot pa živeti tako, da bo prav za druge.

Samo vi v resnici veste, kaj je dobro za vas.

3. Nenadna izčrpanost ali padec energije

profimedia

Če ste kar na lepem izmučeni in psihično izčrpani, je to jasen znak, da počnete nekaj, kar je proti vašim načelom.

Notranji jaz to prav dobro ve, vi pa še kar rinete z glavo skozi zid. Ustavite se in razmislite, zakaj.

Pogosto začutimo veliko spremembo v razpoloženju tudi, kadar smo obkroženi z negativnimi ljudmi, ali pa se ukvarjamo z nečim, kar nas izčrpava in ni v skladu z nami.

Lahko se to zgodi tudi, če se nahajamo nekje, kjer je veliko "zastarane" energije. V tem primeru se čimprej umaknite na varno in pokličite svoje vodnike na pomoč. Če se ne morete umakniti, vizualizirajte belo svetlobo, ki vas obdaja in ščiti.

4. Občutek, da je nekaj narobe

Profimedia

Včasih nas nenadoma preplavi občutek, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti. V tem primeru gre skoraj zagotovo za vaš šesti čut, ki vas svari pred nevarnostjo. Če čutite, da je okrog vas nenavadna energija, globoko vdihnite in izdihnite in vprašajte svojo dušo, kako nadaljevati.

Včasih se sicer lahko zgodi, da se nam določene stvari zaradi stresa in anksioznosti zdijo hujše, kot so v resnici, vidimo in slišimo lahko namišljene stvari, čutimo nerazložljiv strah, na vsak način želimo pobegniti ...

Če se vam zgodi, da se v določeni situaciji pojavijo še drugi, zgoraj opisani znaki, potem kar mirno zaupajte intuiciji in se ustavite. Niste prepričani, kako ukrepati? Meditacija nam vedno zbistri obzorja.

Ne pozabite, intuicija je naša super moč. Če z njo sodelujemo, bo naše življenje mnogo bolj bogato in pristno!
Vir: Forever Conscious
Preberite še: