Osvežen recept za to priljubljeno poletno prilogo, ki ne manjka na nobenem pikniku

Osvežen recept za to priljubljeno poletno prilogo, ki ne manjka na nobenem pikniku (foto: unsplash) unsplash
26. 7. 2020

Prinesete jo na piknik in radi jo pripravite tudi doma, saj paše v vročih poletnih dnevih ... O kateri solati govorimo?

Brez krompirjeve solate ni poletnega piknika! Se strinjate? Za vas imamo osvežen recept, da bo letos še boljša. Postrezite jo ob ribi, čevapčičih ali drugih Antonovih specialitetah za žar. 

Za hladno krompirjevo solato z zelenjavo in mortadelo potrebujete (za 4 osebe): 

Peliv:
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlička gorčice
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • 1 žlica kisa
  • ½ žličke mlete paprike
  • 25 ml oljčnega olja
  • 1 žlička limoninega soka
Solata:
  • 100 g Zlata mortadela Anton
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • ½ mlade čebule
  • ½ stebelne zelene
  • 1 žlica sušenega paradižnika
  • peteršilj

Krompir damo v lonec, prelijemo z vodo, solimo in pristavimo na močan ogenj ter kuhamo približno 20 minut. Kuhan krompir odcedimo in pustimo v cedilu 10 minut, da se dobro izpari. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

V skledi premešamo gorčico, jogurt, majonezo, olivno olje, sok limone, česen, mleto papriko in kis. Začinimo s soljo in poprom ter zmešamo s paličnim mešalnikom ali metlico v gladek preliv. 

Mesar Anton (promocijsko gradivo)

Anton mortadelo narežemo na večje kocke. Čebulo in mlado čebulo narežemo na tanke rezine. Stebelno zeleno, sušene paradižnike in peteršilj sesekljamo. Vse sestavine damo v večjo skledo in prelijemo s prelivom. Dobro premešamo in postrežemo toplo ali hladno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri