EMI NIKOČEVIČ
"Na veliki dogodek se pripravljam intenzivno, kolikor mi čas dopušča. Za menoj so trije tekaški vikendi. Odtekel sem polmaraton v Vidmu in v Novem mestu, kjer je bil organiziran prvič. To nedeljo pa sem maraton v Budimpešti izkoristil za generalko in moram priznati, da je forma solidna. Zdaj imam nekaj dni premora, potem pa bom intenzivno izboljševal moč in kondicijo z vadbo pri osebnem trenerju. Čaka me še polmaraton v Zagrebu, nato pa do maratona nekaj intervalnih treningov in desetk po Škofji Loki ter kakšen hiter izlet na Lubnik, če bo čas dopuščal," nam je zaupal Emi Nikočevič, ki ga lahko te dni spremljamo na Planet TV v šovu Bar kot menedžerja bara.
In kako se pripravlja na ta veliki športni dogodek?
"Zadnji dve leti aktivno treniram, preizkušam vse možne variante. Priprave tik pred zdajci potekajo presenetljivo dobro, vse se da, če se hoče. Ker mi vodenje Bara vzame skoraj ves prosti čas, res poskušam izkoristiti vsak trenutek za tek. Pozoren je treba biti na to, da te tek res veseli in da tečeš zaradi boljšega počutja, užitka in dogodivščine."
"Treba je imeti dobre tekaške superge, ki so prilagojene stopalu, dobro tekaško opremo in poslušati svoje telo ter verjeti v svoje sposobnosti. Nič ne bo narobe, če boste noč pred maratonom spili kakšen kozarec piva, vina ali pa ta kratkega. Pomembno je, da pijete dovolj vode in jeste mastno hrano ali ogljikove hidrate. Dobro je, če uživate sadje, pa tudi ingver, magnezij in kalcij ves teden pred tekom. Za zajtrk pred maratonom ne priporočam mleka. Za zajtrk si naredite jajca, kruh, paradižnik, papriko, salamo. Spijte skodelico črne kave. Sam med maratonom vedno prisegam na sladkor, kokakolo in malo pivo," je strnil Emi.
Na Ljubljanskem maratonu želi preseči svoj osebni rekord iz maratona v Gdansku, ko je tekel 4 ure in 11 minut. "Spogledujem se s časom pod štirimi urami. Je možno, samo spati bo treba in dobro jesti!"