Zakisano telo? Premalo energije? Preveč kilogramov?

Zakisano telo? Premalo energije? Preveč kilogramov? (foto: Basica) Basica
17. 8. 2016 Promocijsko sporočilo

Vsako živilo, ki ga pojemo, ima svojo lastnost. Lahko je kislo, nevtralno ali bazično. Da bomo v dobri formi, moramo pri prehrani najti ravnovesje med vnosom kislih in bazičnih snovi.

Uravnano kislinsko-bazično ravnovesje in delujoč energijski metabolizem sta ključna za vitalnost in delovno sposobnost. Stres in nepravilna prehrana pogosto privedeta do presežka kisline, ki jo mora telo nevtralizirati.

Kislinsko-bazično ravnovesje je temelj našega zdravja

Izdelki Basica vsebujejo organsko vezane mineralne snovi in dragocene mikroelemente.Presežek kislin v telesu ima negativne posledice za telo in psiho človeka, ker telesu porablja nujno potrebne bazične minerale, spreminja delovanje celic in celičnih membran, vpliva na splošno počutje, zmanjšuje fizično in umsko sposobnost človeka ter vodi v številne kronične bolezni. Lahko rečemo, da je ravnovesje med kislinami in bazičnimi snovmi v telesu izjemnega pomena za zdravje.

Zaradi razgradnje maščobnih rezerv med običajno dieto se proizvede povečana količina kisline, ki zakisa telo. Preveč kisline lahko zmanjša metabolizem in s tem razgradnjo maščob. Posledica: teža stagnira, tehtnica pa se ne premakne nikamor. Strokovnjaki za prehrano priporočajo, da se že od začetka hujšanja pazi na izravnavo kislinsko-bazičnega ravnovesja s pomočjo bazičnih mineralov in mikroelementov.

Vsako živilo, ki ga pojemo, ima svojo lastnost. Lahko je kislo, nevtralno ali bazično. Da bomo v dobri formi, moramo pri prehrani najti ravnovesje med vnosom kislih in bazičnih snovi. Da bo na dveh mestih, če ga spodaj ne bodo videli.

Tukaj si naložite brezplačno PDF knjižico z jedilniki za 9 dni na osnovi kislinsko-bazičnega ravnovesja.