Pridružite se jubilejnemu TEKU z vrhunskimi športniki za dober namen

Pridružite se jubilejnemu TEKU z vrhunskimi športniki za dober namen (foto: Profimedia) Profimedia
30. 8. 2022

10. septembra se bo v Brdu pri Kranju odvijal prav poseben dogodek za vse ljubitelje teka, ki si obenem želijo tudi narediti nekaj dobrega.

Bliža se jubilejni 10. Triglav tek, ki bo 10. septembra ponovno odprl vrata v skrivnostni svet posestva Brdo pri Kranju. Tekači vseh generacij in različne pripravljenosti se bodo v družbi slovenskih vrhunskih športnikov - ambasadorjev Triglav teka letos podali na šest tekaških prog.

Tudi tokrat bodo tekli za boljšo oskrbo novorojenčkov, obenem pa bo v ospredju trajnostna naravnanost dogodka. Prijavite se lahko še do vključno ponedeljka, 5. septembra.

Tek za vse okuse

Tekači se bodo drugo soboto v septembru preizkusili v družinskem teku na 3,4 km, štafetnem teku trojk na 3 x 3,4 km, teku na 10 km, polmaratonu in letos prvič tudi v teku na 5 km. Otroci se bodo lahko podali na tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Tecite v družbi znanih športnikov

Tudi tokrat jih bodo spodbujali slovenski vrhunski športniki – ambasadorji Triglav teka, med njimi smučarski skakalec Cene Prevc, teniška igralka Ela Nala Milič, biatlonca Anamarija Lampič in Jakov Fak ter deskar na snegu Žan Košir.

»Triglav teka se vedno z veseljem udeležim, ker je organizacija dogodka na vrhunskem nivoju in ker zelo cenim lepoto slovenske pokrajine. Na ta dan izkoristim priložnost, da uživam v lepem gozdu posestva Brdo pri Kranju. Edinstven dogodek je primeren za vse skupine ljudi; od mladih, starejših, družin, rekreativcev, profesionalnih tekačev in zgolj navijačev,« je k udeležbi na tekaškem dogodku povabil smučarski skakalec Cene Prevc.

Druženje s slovenskimi vrhunskimi športniki bo gotovo nepozabna izkušnja, poleg tega pa bo za dobro vzdušje obiskovalcev, ki bodo na dogodku navijali za svoje najdražje, poskrbljeno tudi s pestrim spremljevalnim programom.

Za otroke bo zagotovljeno varstvo z animacijami, drugi obiskovalci pa se bodo lahko prepustili glasbenim ritmom Samuela Lucasa & The Groove Station, Maje Keuc - Amaye in akrobacijam skupine Dunking Devils.

Trajnostno naravnani in dobrodelni

Na letošnjem jubilejnem Triglav teku bodo trajnosti posvetili še posebno pozornost, k temu pa spodbujajo tudi tekače.

Organizatorji skrbijo, da naravo v protokolarnem parku Brdo zapustimo brez enega odpadka. Promocijsko gradivo bodo udeležencem letos v čim večji meri posredovali v digitalni obliki, na voljo bo lokalno pridelana hrana, boni zanjo pa bodo iz papirja, ki vsebuje semena, tako da bodo udeleženci lahko papir pozneje tudi posadili. 

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je športna prireditev posvečena tudi najranljivejšim članom naše družbe. Zavarovalnica Triglav namreč vsako leto preda donacijo bolnišničnim ustanovam. Letos bo sredstva v višini 15.000 evrov prejelo Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki.

Prijava je možna do 5. septembra, prevzem startnih številk pa od 7. septembra dalje

Ljubitelji rekreacije in zagrizeni tekači se na eno od petih tekaških preizkušenj 10. Triglav teka lahko na spletni strani dogodka prijavijo do vključno ponedeljka, 5. septembra. Prijave na izbrano tekaško traso so sicer možne tudi na dan dogodka na prireditvenem prostoru, a le do zapolnitve prostih mest.

Organizatorji Triglav teka tudi letos pričakujejo večje število udeležencev, zato bo prevzem startnih številk možen že v dneh pred prireditvijo. Tekači bodo lahko to storili:

  • v sredo, 7. septembra, med 8. in 18. uro v digitalnem centru Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani,
  • v četrtek, 8. septembra, med 8. in 18. uro v digitalnem centru Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani,
  • v petek, 9. septembra, med 16. in 19. uro na prireditvenem prostoru v protokolarnem parku Brdo pri Kranju,
  • na dan prireditve, v soboto, 10. septembra, med 7. in 9. uro na prireditvenem prostoru v protokolarnem parku Brdo pri Kranju.