Preprost in okusen prigrizek, ki si ga privoščite pred ali po treningu

Preprost in okusen prigrizek, ki si ga privoščite pred ali po treningu (foto: Anina kuhinja zasebni arhiv) Anina kuhinja zasebni arhiv
19. 3. 2019

Na uredništvu aktivni.si smo si za letošnjo pomlad zastavili prav poseben izziv – pripravljali se bomo na Rio Mare Parenzana Maraton, ki bo potekal 27. aprila po idilični obmorski poti, ki povezuje Hrvaško in Slovenijo. Če bi se nam pridružili, nam ta mesec sledite v pripravah, prav tako pa ne zamudite tedenskih nagradnih iger, ko bomo podarjali kotizacije za pogumne tekače.

Nagrajenka, ki prejme 2 startnini za maraton, je Mateja Z. 

Še vedno lahko sodelujete! Skočite na aktualno nagradno igro: Parenzana maraton.

V pripravah na maraton, ki se prične v Kanegri, nadaljuje skozi Sečovlje in zaključuje v Marini Portorož, nas bosta spremljali kulinarična mojstrica in mlada mamica Ana Žontar Kristanc ter športna navdušenka in vlogerka Anja Susič. Skupaj se bomo torej potili, nabirali kondicijo, utrjevali mišice in obenem svoje telo razvajali z okusnimi, zdravimi in preprostimi obroki ter tako ostali V FORMI Z RIO MARE. V prihajajočih tednih nam Anja pripravlja serijo video vadb z lastno težo za utrditev kondicije pred maratonom, Ana pa nam je že pripravila prvi kulinarični nasvet, ki ga razkrijemo v nadaljevanju.

rio mare

Uravnotežena in raznolika prehrana je namreč ključnega pomena za doseganje želenih športnih rezultatov, saj moramo telesu zagotoviti hranilne snovi, ki bodo pripomogle k premagovanju naporov in hitrejši regeneraciji. Vnos hranil lahko zagotovimo tudi s pripravo preprostih prigrizkov, ki jih zaužijemo pred ali po treningu. Tokrat Ana predstavlja slasten korenčkov humus s črnim sezamom in tunino, ki vam bo vzel le nekaj minut za pripravo. Tako boste imeli več časa za obvezno raztezanje pred treningom oziroma za zaslužen počitek po vadbi.

Humus je namaz iz čičerike, ki ga je Ana še dodatno obogatila s korenčkom in popestrila s koščki tunine Rio Mare Natura. V kombinaciji s čičeriko, ki je izjemno bogata z beljakovinami in rudninami, bo zato odlična izbira za vse, ki si želite lahkotnega in hranljivega obroka, ne da bi se pri tem morali odpovedati odličnemu okusu. »Tunina da namazu piko na i, saj še dodatno poveča vnos beljakovin, ki so sploh pri večjih fizičnih naporih izjemno pomembne za naše telo. Prednost tunine Rio Mare Natura pa je, da je pripravljena v lastnem soku z le kapljico vode in je tako odlična za vse, ki želijo ostati v formi in uživati v zdravih in lahkih obrokih,« je povedala avtorica uspešnega kulinaričnega bloga Anina kuhinja. Da pa bo naše telo maksimalno izkoristilo vse beljakovine, Ana svetuje, da si humus privoščimo z izdelki iz polnovrednih žit, kot so na primer polnozrnati krekerji.

rio mare

Tudi Anja prisega na ta namaz, ko si zaželi okusnega obroka, ki ne vzame veliko časa za pripravo: »Lahek namaz, poln beljakovin! Tako zaradi tunine kot tudi čičerike, ki je tudi bogata s proteini in vlakninami, zaradi katerih bomo dlje siti. Priporočam s polnozrnatim koščkom kruha za malico ali bogat zajtrk. Dober tek!« Simpatično Primorko, ki jo lahko v zadnjih tednih poslušate na primorskem Radiu Robin, spremljajte na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, in ne zamudite nagradnih iger, v katerih bo podeljevala kotizacije za Rio Mare Parenzana Maraton.

rio mare

Celoten Anin recept za korenčkov humus s črnim sezamom in tunino preverite na njenem blogu Anina kuhinja.

Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si  in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.