Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
devinski-grad_i620x350

Foto: Shutterstock

Na vsake toliko radi pokukamo tudi čez mejo in si popestrimo izlet – uživamo v novi kulinariki, občudujemo drugačno pokrajino, zgodovino, spoznavamo nove ljudi … Na izlet nedaleč od doma si vabljen/a tudi ti. 😉

#1 Rožek

Staro naselje Rožek (Rosegg) je med Vrbskim in Baškim jezerom, med obvezne kotičke, ki jih moraš raziskati pa so ...

... grad in njegovo pestro zgodovino, ki jo prikazujejo v podobah voščenih lutk,
uživajte v zabavi velikega labirinta in se od blizu seznanite z živalmi iz živalskega parka. 

#2 Jama Beredine

Jama Baredine je v bližini kraja Nova vas med Tarom, Višnjanom in Porečem. V 40 minutah prijetnega sprehoda po približno 300 m dolgi stezi boš šla skozi pet dvoran in pet galerij abstraktnih in realističnih skulptur. V eni od dvoran pa je okoli 66 m globoko in 4 m široko brezno, ki se spušča vse do podzemnih jezer.

#3 Slikoviti Grožnjan

Istrsko mestece, pomembno umetniško središče, je nadvse živahno predvsem v poletnih mesecih. Leži na vzpetini na desnem bregu reke Mirne, približno 12 km jugo-vzhodno od Buj.

Na sprehodu ne spreglej deloma ohranjenih fortifikacij, čudovite palače Spinotti in številnih cerkvic.

#4 Devinski grad

Grad, ki se bohoti na pečini na severnem delu tržaškega zaliva ob naselju Devin, ponuja prelep razgled. V gradu je urejen muzej: na ogled je približno 20 sob s pristnim pohištvom in izjemno zbirko starih glasbil. Prevzeli vas bodo tudi okoliški vrtovi. Do gradu se podajte po znameniti razgledni Rilkejevi poti, ki vodi od Sesljana do Devina.

#5 Dunajsko morje

Dunajsko morje, kot pravijo Nežiderskemu jezeru, leži nekaj deset kilometrov jugo-vzhodno od Dunaja. Poleti se ogreje tudi do 30 °C, pozimi pa zamrzne in se spremeni v raj za ljubitelje drsanja in srfanja na ledu.

Jezero pa ne navdušuje le ljubiteljev športov na vodi in biologov, svoj kotiček bodo našli tudi pohodniki in kolesarji, tekači, ljubitelji nordijske hoje, jahanja … in seveda dobre hrane in vina.

Vir: Aktivni.si

Fotografije: Shutterstock

Preberi še: Kam v Sloveniji na izlet (glede na vaše astrološko znamenje)? 
Priporočamo tudi: Sreča ni konstanta, ampak prihaja v valih | #vztrajam ambasadorka Sonia Graunar Muparutsa 
#vztrajam #vztrajam 2. avgust 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.