Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0354422703

Foto: Profimedia

Na spletni strani BuzzFeed Community so svoje bralce pozvali, naj jim opišejo, kako najdejo motivacijo in voljo za redno telesno vadbo. Njihove motivacijske tehnike so raznolike, nekatere pa tudi zabavne.

Priznajmo si - res ni vedno enostavno po dnevu, polnem obveznosti, zbrati energijo in se lotiti vadbe. Vsakdo si želi, da bi bil v dobri formi, a ta seveda ne pade kar z neba - zanjo se je treba potruditi. Načini motivacije se med sabo tako razlikujejo, kot se razlikujemo ljudje. Preveri, kaj posameznike, ki so se odzvali na poziv uredništva spletne strani, motivira h gibanju. Tukaj so njihovi odgovori.

1. Lase si operem samo ob tistih dneh, ko se lotim telovadbe

Zadeva je preprosta - če nekaj dni preživim brez vadbe, so moji lasje videti za nikamor in si moram pomagati s suhim šamponom ali otroškim pudrom, da se znebim mastnega leska. Torej je umivanje las moja motivacija za vadbo, na katero hodim nekajkrat tedensko.

 

#sudsypuppy #chiweenie #dogbath #batears #goodboy

A post shared by Kelly (@thisiskellymckay) on

 2. Oblečem si trenirko in obujem superge

Ko omahujem ali pa se mi ne ljubi na telovadbo, se motiviram tako, da si oblečem trenirko in superge. Ko nekaj časa taka hodim naokrog, se mi zdi neumno, da ne bi šla še tečt.


3. Po vadbi si zapišem, kako se počutim

Vsakič, ko končam s telovadbo, si v poseben zvezek zapišem svoje občutke. Takrat, ko mi primanjkuje motivacije, da bi šla na tek ali v telovadnico, odprem zvezek in preberem, kako dobro sem se počutila po vadbi. Pri meni ta način res deluje - še vsakič me je spodbudil, da se lotim gibanja.

4. Opomnim se, zakaj sem začela telovaditi

Ko mi zmanjka motivacije, se spomnim tistih časov, ko sem kupovala oblačila, a sem težko našla nekaj, kar bi bilo na meni videti lepo, saj sem imela preveliko telesno težo. Ker sem hotela shujšati, sem se začela gibati. Spomin na čase z odvečnimi kilogrami me vedno motivira.

5. Vprašam se: "Bom obžaloval, če bom izpustil vodeno vadbo?"

To je vprašanje, na katerega seveda že poznam odgovor, ki se glasi DA. Žal mi bo. Ko pa sem v telovadnici in med vadbo postanem malce utrujen, se vprašam: "Mi bo žal, če se ustavim?" Tudei tokrat je odgovor DA. Zame sta ti dve vprašanji največja motivacija.

6. Vpisala sem se na vadbo joge v manjšem studiu

Nikoli nisem bila ljubiteljica telovadnic ali velikih fitnes studiev, zato sem zase našla manjšo skupino, ki se ukvarja z vadbo joge v manjšem studiu. Resda je tak način vadbe malce dražji kot mesečna karta za fitnes, a zato ne zamudim nobene ure. Poleg tega me drugi udeleženci motivirajo, da se med 45-minutno vadbo ne ustavim, čeprav je naporna. Nočem biti tista, ki bo odnehala.

 

Photo credit @dade2shelby #cupid

A post shared by Amanda (Panda) Brunson (@abrunson7) on


 7. Vpisala sem se na skupinsko fitnes vadbo

Ker nas hkrati telovadi več, drug drugega lahko vzpodbujamo in se medsebojno motiviramo. Vsakič komaj čakam, da se srečam z ljudmi, s katerimi skupaj telovadimo in z našim inštruktorjem. Zaradi energije, ki vlada med vadbo, vztrajam tudi takrat, ko sem utrujena in bi najraje odnehala. Nočem kar odnehati, kar bi verjetno naredila, če bi telovadila sama.

Vadba
 
8. Postanite odvisni od endorfinov, ki se sprožijo po vadbi

Najbolj me motivira to, da vem, da bodo moje telo po telovadbi preprlavili endorfini - zaradi tega bom še nekaj ur naokrog hodila z velikim nasmehom na obrazu. Jaz sem že hudo odvisna.

 

Morning!

A post shared by Suelen Araújo (@sudearaujo) on


 9. Pretvarjaj se, da te opazuje množica ljudi

Včasih, ko se med vadbo utrudim in bi najraje odnehala, si zamišljam zanimiv prizor: predstavljam si, da sem profesionalna atletinja in da me s tribun gleda ogromno ljudi, ki pričakujejo, da bom dala vse od sebe. Tole morda zveni malce hecno, a me res vzpodbudi k nadaljevanju vadbe.

množica
 
10. Pred očmi imej pozitivne izreke

Fotografije ali besede, ki me motivirajo, obesim ali nalepim po stanovanju. Na listke zapišem, kakšno težo bi rada imela in si jih nalepim na ogledalo, hladilnik, koledar, omarico ... Tako me nenehno opominjajo, da se moram potruditi za svoj cilj.

motivacijski izreki
 
11. Sami sebi postavi manjše izzive

 Uživam v tem, da si zadam kakšen izziv. Če na primer določeno vajo lahko opravljam pet minut, si postavim izziv, da jo opravljam sedem minut. Če naredim 20 trebušnjakov, si postavim izziv, da jih naslednjič naredim 30. Pri meni to res deluje. 

12. Telovadi z ljudmi, ki te bodo vzpodbujali

Najbolj me motivira to, da sem obkrožen z ljudmi, ki me med vadbo energično vzpodbujajo. To mi daje dodatno energijo, a hkrati tudi pomeni, da so ljudje, s katerimi telovadim, pozorni drug do drugega, kar je res lepo.

vadba

13. Poslušaj svoj notranji glas, ki ti govori: "Zmorem!"

Odločila sem se, da bom poslušala svoj notranji glas, ki mi govori, da bom zmogla in ignorirala tistega, ki me sprašuje: "Kaj pa misliš, da si?" ali "Ker nisi prava tekačica, bo najbolje, da odnehaš." Vedno znova se odločim, da grem ven in odtečem svoj krog in uživam v vseh dobrih plateh, ki jih prinaša redna vadba. To je moja motivacija.

Si se prepoznal med temi vrsticami? Če potrebuješ motivacijo, se morda lahko spomniš na besede drugih ljudi, ki ti lahko pomagajo zbrati potrebno energijo - in pogumno naprej!

#vztrajam motiviramo 14. november 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.