Ta preprost napitek "čisti" zamašene žile in vas ščiti pred infarktom

14. 5. 2024
Deli
Ta preprost napitek "čisti" zamašene žile in vas ščiti pred infarktom (foto: Profimedia)
Profimedia

Napitek, ki ga pripravite kar sami doma, naravno znižuje raven holesterola in "očisti" zamašene žile.

Srčno-žilne bolezni so eden glavnih vzrokov smrti v razvitem svetu. Vse več posameznikov ima srčno-žilne težave, kot so povišan krvni tlak ali povišan holesterol. Slednji je delno lahko posledica genetike, delno pa lahko nastane tudi zaradi neustreznega življenjskega sloga. Povišan holesterol je velik dejavnik tveganja za resne srčno-žilne zaplete, med drugim lahko privede tudi do infarkta.

Raven LDL oziroma "slabega" holesterola lahko zmanjšamo tako, da poskrbimo za uravnoteženo prehrano, se izogibamo predelani, ocvrti in pretirano mastni hrani, si zagotovimo zadostno mero gibanja, preizkusimo tehnike za obvladovanje stresa ter opustimo nezdrave navade, kot so kajenje ali uživanje alkohola.

Dodatno pa lahko raven LDL holesterola zmanjšamo tudi s posebnim napitkom, ki je hkrati poln antioksidantov, mineralov in vitaminov.

Ne spreglejte:

Napitek, ki znižuje holesterol

Napitek je sestavljen iz ingverja, česna in limone. Vsa tri živila lahko pripomorejo k nižanju LDL holesterola in "čiščenju" žil, obenem pa imajo še druge pozitivne učinke na telo: preprečujejo lahko okužbe, krepijo imunski sistem, zavirajo vnetja, ščitijo celice pred oksidativnim stresom ter celo pomagajo pri hujšanju.

Napitek preprosto pripravite tako:

V lonec zlijte 5 skodelic vode in ji dodajte 3 cm svežega ingverja ter 4 stroke česna. Vse skupaj zavrite, nato pa odstavite in v pijačo dodajte še sok 3 limon. Napitku po želji primešajte še med, nato pa ga popijte še toplega. Popijete ga lahko pred obrokom ali ga vključite v svojo jutranjo rutino. Ena skodelica na dan je dovolj.

Napitek ima lahko kar nekaj pozitivnih učinkov na telo, vendar nikakor ni nadomestilo za zdravljenje, ki ga predpiše zdravnik. Pred uživanjem se v primeru kakršnih koli zdravstvenih težav posvetujte s strokovnjakom.

Vir: timesofindia.indiatimes.com

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi