Nimate časa za vadbo? Preizkusite TE preproste načine, da se boste več gibali in (p)ostali fit

Nimate časa za vadbo? Preizkusite TE preproste načine, da se boste več gibali in (p)ostali fit (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2023

Ne glede na to, ali ste zaposleni starši, podjetniki ali gospodinje z nešteto obveznostmi, lahko v svoje življenje vključite načine, ki vam bodo omogočili več gibanja.  

Poleg vseh drugih prednosti, ki jih boste pridobili z njimi, so to preprosti načini, ki jih lahko izvajate kadarkoli in vam zaradi tega ne bo treba hoditi v telovadnico, če za to nimate časa ali energije.

Kako se v vsakdanjem življenju več gibati?

Med telefonskim klicem se sprehajajte

Ko vas kdo pokliče in veste, da bo telefonski klic trajal nekoliko dlje, vstanite in med pogovorom hodite. Hoja, četudi je med službenim telefonskim klicem ali enourmim telefonskim klepetom s prijateljico, lahko poveča raven energije, okrepi imuniteto in zmanjša stres. Hoja lahko naredi čudeže za vaše zdravje, zato poskusite hoditi in govoriti.

Namesto dvigala, uporabite stopnice

Čeprav ste to morda slišali že neštetokrat, je eden najučinkovitejših načinov, kako se v vsakdanjem življenju več gibati tudi ta, da se izogibate dvigalu in namesto dvigala raje uporabite stopnice.  

Vsaj občasno se v službo odpravite s kolesom ali peš

Če lahko, se v svojo službo vsaj občasno peljite s kolesom ali pojdite peš. Če se redno vozite z avtom, parkirajte malo dlje in se od tam do delovnega mesta odpravite peš. Poskusite v svoje življenje vključiti majhne spremembe, da boste več hodili in ohranjali kondicijo.

Telovadite ali se raztezajte med gledanjem televizije

Ne želimo sabotirati vašega časa za mirovanje, toda vaš naslednji filmski maraton, lahko vključuje hojo ali tek po tekalni stezi, kolesarjenje na sobnem kolesu, raztezanje, poskus pilates gibov ali kakšne druge vaje, ki vam ustrezajo. 

Raztegnite se za svojo delovno mizo

Povečanje vsakodnevnega gibanja ne vključuje bistvenih sprememb vaše rutine, toda tudi majhne spremembe lahko delujejo. Ali ste vedeli, da lahko celo kratke vadbe čez dan izboljšajo počutje? Že zgolj redno raztezanje za vašo mizo, ko si oddahnete od dela, lahko pripomore k izboljšanju pretoka krvi in ​​cirkulacije ter splošne prožnosti in zdravja hrbtenice.